Τελευταία Νέα

Διαβάστε και ενημερωθείτε με τα πιο πρόσφατα νέα, αποφάσεις και δελτία τύπου του Δήμου Αρταίων.

Υποβολή πρότασης του Δήμου Αρταίων για 43 σημεία φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων (Σ.Φ.Η.Ο.) στο Πράσινο Ταμείο

11 Δεκεμβρίου 2020

«Στην πρίζα» η χωροθέτηση υποδομών φόρτισης για τα ηλεκτρικά οχήματα στο Δήμο Αρταίων

Σε ένα ακόμη σημαντικό βήμα προχωρά ο Δήμος Αρταίων, αυτή την φορά προς την κατεύθυνση μιας πιο φιλικής πόλης προς το περιβάλλον, υποβάλλοντας πρόταση στο Πράσινο Ταμείο για χρηματοδότηση και εκπόνηση μελέτης εγκατάστασης 43ων  σταθμών φόρτισης και χωροθέτησης χώρων στάθμευσης ηλεκτρικών οχημάτων.

Ειδικότερα η πρόταση προς το Πράσινο Ταμείο αφορά στη χρηματοδότηση ύψους 60.000 ευρώ , ποσό το οποίο θα κατευθυνθεί στην εκπόνηση μελέτης για ένα τοπικό Σχέδιο Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (ΣΦΗΟ).

Κατά την κατάρτιση των ΣΦΗΟ, ο Δήμος  θα λάβει υπόψη του τα κυκλοφοριακά, χωροταξικά και πολεοδομικά χαρακτηριστικά της περιοχής του, καθώς το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) του Δήμου Αρταίων.

Με βάση τον σχεδιασμό του Δήμου, θα χωροθετηθούν σε 43 δημόσια προσβάσιμα  σημεία επαναφόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων κανονικής ή υψηλής ισχύος και αντίστοιχα θέσεων στάθμευσης Ηλεκτρικών Οχημάτων εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου.

Τα Σ.Φ.Η.Ο. θα αποτελούν ουσιαστικά τον Οδικό Χάρτη χωροθέτησης των δημοσίως προσβάσιμων θέσεων στάθμευσης και φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, που αποτελεί και το προαπαιτούμενο για την ανάπτυξη των σχετικών υποδομών στην Ελλάδα.

«Σε συνέχεια των εκδηλώσεων και των εκθέσεων για την ηλεκτροκίνηση που πραγματοποίησε ο Δήμος μας το τελευταίο διάστημα, αποδεικνύουμε ότι είμαστε ένας Δήμος που επιχειρεί να κάνει στροφή στο μέλλον και υποστηρίζει με πράξεις την «πολιτική» να μπει η ηλεκτροκίνηση στη ζωή των δημοτών μας. Είμαστε στον σωστό δρόμο για τη μετάβαση σε ένα νέο μοντέλο φιλικών προς το περιβάλλον μετακινήσεων αλλά και στην εξοικονόμηση  ενεργείας. Με αυτήν την πρόσκληση του Πράσινου Ταμείου, κάνουμε ένα σημαντικό βήμα ώστε η ηλεκτροκίνηση να μπει στις γειτονιές και στην καθημερινότητα των δημοτών» ανέφερε χαρακτηριστικά σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρ. Τσιρογιάννης.