Τελευταία Νέα

Διαβάστε και ενημερωθείτε με τα πιο πρόσφατα νέα, αποφάσεις και δελτία τύπου του Δήμου Αρταίων.

ΥΠΕΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΞΕΚΙΝΑ Η ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ ΑΡΑΧΘΟΥ

08 Απριλίου 2019

ΧΡ. ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗΣ: «Ανοίγει πλέον ο δρόμος για την ανάπτυξη όλης της παραποτάμιας περιοχής της Άρτας, με έργα γεφυρώσεων, αναπλάσεων, αναψυχής, ψυχαγωγίας και αθλητισμού»

Υπεγράφη, σήμερα στο Υπουργείο Υποδομών και ξεκινά άμεσα η μελέτη Οριοθέτησης και Αντιπλημμυρικής προστασίας του ποταμού Αράχθου προϋπολογισμού 4 εκ. ευρώ. Πρόκειται για το μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο της περιοχής μας και μια από τις σημαντικότερες διεκδικήσεις της Δημοτικής μας Αρχής. Ένα έργο που για δεκαετίες ήταν βαλτωμένο, με αποτέλεσμα η Άρτα να στερείται αντιπλημμυρικής θωράκισης και αναπτυξιακής προοπτικής.

Στην Αθήνα βρέθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης, ο οποίος σε δήλωσή του αναφέρει:
«Πρόκειται για μια πάρα πολύ σημαντική εξέλιξη και πλέον, μπορούμε και επίσημα να πούμε ότι ανοίγει ο δρόμος για να σχεδιάσουμε την ανάπτυξη όλης της παρόχθιας περιοχής. Μετά από και δικές μας συνεχείς παρεμβάσεις, η μελέτη εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων στα τέλη του 2015 και δημοπρατήθηκε τον Ιούλιο του 2016. Στη συνέχεια, όμως, ακολούθησε μια περίοδος με διαρκείς καθυστερήσεις, λόγω δικαστικών διενέξεων μεταξύ των μελετητικών σχημάτων».

»Όλο αυτό το διάστημα ως Δημοτική Αρχή ήμασταν σε διαρκή επαφή με τα αρμόδια στελέχη του Υπουργείου Υποδομών στην πορεία της δημοπράτησης, ενώ με την παρουσία μας στα δικαστήρια προσπαθήσαμε και καταφέραμε να συντμήσουμε το χρόνο μεταξύ των αναβολών, αντιλαμβανόμενοι την πολύ μεγάλη σημασία του έργου αυτού, το οποίο πλέον μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης.

»Ευχαριστώ για την συμβολή τους και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών, τους βουλευτές της Άρτας και τα αρμόδια υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου και του Δήμου Αρταίων.

Αυτή η Δημοτική Αρχή είναι παρούσα με τα πολιτικά κόμματα. Πάνω και πέρα από τις κομματικές γραμμές με όποιον συντάσσεται με το συμφέρον της Άρτας, όπως εμείς.

»Με την ολοκλήρωση της μελέτης, θα εντάξουμε στην επόμενη προγραμματική περίοδο τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα και τα έργα διευθέτησης του Αράχθου, καθώς επίσης και επιπλέον γεφυρώσεις στον Άραχθο προς Γραμμενίτσα και προς Βλαχέρνα, αναπλάσεις στην παραποτάμια περιοχή (και από την πλευρά του λαογραφικού μουσείου), αναψυκτήρια, κανάλια νερού, πάρκα αναψυχής και αθλητισμού κ.α.Όλα αυτά θα συντελέσουν στο να μιλάμε για μια άλλη Άρτα!