Τελευταία Νέα

Διαβάστε και ενημερωθείτε με τα πιο πρόσφατα νέα, αποφάσεις και δελτία τύπου του Δήμου Αρταίων.

Υπεγράφη η σύμβαση για τη μελέτη του Μόνιμου Κλειστού Εκθεσιακού Κέντρου 3.000τ.μ. στο Δήμο Αρταίων

03 Οκτωβρίου 2018

ΧΡ. ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗΣ: «Με το έργο αυτό στηρίζουμε την επιχειρηματικότητα και την τοπική οικονομία της Άρτας»

Ένα σημαντικό βήμα για την υλοποίηση ενός χρόνιου αιτήματος της τοπικής κοινωνίας  έγινε σήμερα το πρωί, καθώς υπεγράφη μεταξύ του Δημάρχου Αρταίων Χρήστου Τσιρογιάννη και του Παναγιώτη Ταβανιώτη, εκπροσώπου της αναδόχου κοινοπραξίας (ΒΕΤΑΠΛΑΝ ΑΕΜ-ΛΙΟΝΤΟΣ κ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΕΠΕ ΤΕΤΡΑΣ Η/Μ ΑΕΜ) η σύμβαση για την εκπόνηση της μελέτης κατασκευής του Μόνιμου, στεγασμένου, Εκθεσιακού Κέντρου στο Δήμο Αρταίων, που θα κατασκευαστεί στο χώρο του Εκθεσιακού Κέντρου Άρτας.

Η μελέτη δημοπρατήθηκε από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, ο ανάδοχος προέκυψε μετά από διεθνή διαγωνιστική διαδικασία, ενώ ο συμβατικός προϋπολογισμός της είναι 266.777€ πλέον ΦΠΑ και θα ολοκληρωθεί σε λιγότερο από ένα χρόνο. Το κτίριο θα έχει συνολικό εμβαδόν 3.000 τετραγωνικά μέτρα και θα εξυπηρετεί εποχιακές εκθέσεις προϊόντων διαφόρων επαγγελματικών κατευθύνσεων π.χ. βιομηχανικά, βιοτεχνικά, οικοδομικά, αγροτικά προϊόντα κλπ., με στόχο να δημιουργήσει στην Άρτα ένα πόλο έλξης επισκεπτών και εκθετών από όλη τη χώρα, με τελικό στόχο την ενδυνάμωση της τοπικής οικονομίας.

«Είναι μια ιστορική ημέρα! Η υπογραφή της σύμβασης εδώ στο περίπτερο του Δήμου Αρταίων στην φετινή 6η Πανελλήνια Έκθεση Άρτας, η οποία ολοκληρώνεται σήμερα σηματοδοτεί τη μετάβαση στη νέα εποχή. Το Μόνιμο Εκθεσιακό Κέντρο, ένα χρόνιο αίτημα του επιχειρηματικού κόσμου της Άρτας και μια δική μας προεκλογική δέσμευση που γίνεται πράξη, θα είναι το μοναδικό σε όλη την Βορειοδυτική Ελλάδα. Είναι ένα έργο που έχουμε οραματιστεί, ξεκινήσαμε από την αρχή της θητείας μας με τις προμελέτες και τις πολεοδομικές τακτοποιήσεις του χώρου και πλέον σταδιακά περνάμε στην φάση της υλοποίησης. Οι μελέτες θα μας δείξουν τις απαραίτητες εργασίες, ώστε να έχουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα ένα κτίριο, εμβαδού 3.000 τετραγωνικών μέτρων. Δημιουργούμε έναν πολυχώρο ο οποίος εκτός από το Μόνιμο Κλειστό Εκθεσιακό Κέντρο διαθέτει ήδη συνεδριακό κέντρο, καθώς και μεγάλο χώρο στάθμευσης, δηλαδή, όλες τις βασικές υποδομές  για να διοργανώνονται εκθέσεις όλο το χρόνο στην Άρτα και να δημιουργούνται έσοδα για την τοπική οικονομία. Ως Δημοτική Αρχή μας στηρίζουμε την επιχειρηματικότητα και μας ενδιαφέρει πολύ αυτός ο κλάδος των εκθέσεων. Μάλιστα, ήδη προγραμματίζουμε και την διοργάνωση μιας ακόμη έκθεσης την προσεχή άνοιξη που θα αφορά τα αγροτικά μηχανήματα και προϊόντα» ανέφερε στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης.