Τελευταία Νέα

Διαβάστε και ενημερωθείτε με τα πιο πρόσφατα νέα, αποφάσεις και δελτία τύπου του Δήμου Αρταίων.

Ξεκίνησε η νέα διαδικτυακή πλατφόρμα ανακύκλωσης Followgreen του Δήμου Αρταίων

17 Δεκεμβρίου 2018

ΧΡ. ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗΣ: «Προωθούμε την ανακύκλωση με στόχο όλοι μαζί να προστατεύσουμε το περιβάλλον»

Διαθέσιμη προς όλους είναι πλέον η νέα διαδικτυακή πλατφόρμα ανακύκλωσης Followgreen.gr του Δήμου Αρταίων. Πρόκειται για μία προσπάθεια του Δήμου Αρταίων που ενώνει συμπολίτες, σχολεία και τοπικές επιχειρήσεις με κοινό στόχο την αύξηση της ανακύκλωσης και την ανάπτυξη της οικολογικής συνείδησης σε όλο τον Δήμο.

Όλοι οι συμπολίτες έχουν την ευκαιρία να ενημερώνονται και να εκπαιδεύονται σχετικά με θέματα περιβάλλοντος, ανακύκλωσης και κυκλικής οικονομίας που εισέρχεται ολοένα και περισσότερο στην καθημερινότητά μας.

«Μέσα από το πρόγραμμα η νέα γενιά έρχεται σε επαφή με την ανακύκλωση, οι τοπικές επιχειρήσεις λαμβάνουν δωρεάν προβολή και προώθηση των προϊόντων και των υπηρεσιών τους, ενώ οι πολίτες κερδίζουν σε κάθε τους ανακύκλωση. Στο Δήμο Αρταίων αντιλαμβανόμενοι την πολύ μεγάλη σημασία που έχει η ανακύκλωση για την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και για την εξοικονόμηση πόρων και για το Δήμο, αλλά και για τους συμπολίτες, ξεκινάμε μια νέα καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των συμπολιτών μας, αλλά και των παιδιών μας στα σχολεία, καθώς θεωρούμε πως εάν θέλουμε να αλλάξουμε νοοτροπία και συνήθειες αυτό πρέπει να γίνει από τα σχολεία. Από την πλευρά μας, καλούμε όλες τις επιχειρήσεις και τους συμπολίτες μας να γίνουμε όλοι ένα σε αυτή την προσπάθεια και να δουλέψουμε μαζί για το περιβάλλον και την ανακύκλωση» αναφέρει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης.

Ο κάθε δημότης μπορεί να δημιουργήσει τον λογαριασμό του μέσα από τη σελίδα followgreen.gr/arta σε λιγότερο από ένα λεπτό, δηλώνοντας απλά διεύθυνση κατοικίας ή εργασίας, όνομα και email. Μετά την εγγραφή, κάθε ανάγνωση άρθρου, παρακολούθηση βίντεο ή ενασχόληση με quiz επιβραβεύεται με πόντους. Ακόμη, πόντοι μπορούν να συλλεχθούν με τη δήλωση της εβδομαδιαίας ανακύκλωσης, καθώς και από τη δωρεά ειδών/φαρμάκων στο Κοινωνικό Παντοπωλείο και το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Αρταίων.

Οι πόντοι επιβράβευσης εξαργυρώνονται σε προσφορές και εκπτώσεις στις τοπικές επιχειρήσεις που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, είτε στις σχολικές μονάδες που θα συμμετέχουν στον προγραμματισμένο σχολικό διαγωνισμό ανακύκλωσης στα μέσα Ιανουαρίου ως έκφραση στήριξης στην προσπάθεια των μαθητών.