Τελευταία Νέα

Διαβάστε και ενημερωθείτε με τα πιο πρόσφατα νέα, αποφάσεις και δελτία τύπου του Δήμου Αρταίων.

Ξεκίνησε η κατασκευή αποχέτευσης ακαθάρτων στην Αγία Τριάδα Κεραματών

16 Μαρτίου 2022

Ξεκίνησε το έργο της κατασκευής αποχέτευσης ακαθάρτων στην περιοχή της Αγίας Τριάδας Κεραματών, ένα έργο που υλοποιεί η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Άρτας (Δ.Ε.Υ.Α.Α.). Ο συνολικός  προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 5,5 εκατομμύρια ευρώ, με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα ΠΕΠ ΗΠΕΙΡΟΥ και πόρους της ΔΕΥΑΑ. Το έργο περιλαμβάνει και την περιοχή του Γλυκορίζου και της Λιμίνης, περιοχές στις οποίες θα ακολουθήσουν ανάλογες εργασίες το επόμενο διάστημα. Το εν λόγω δίκτυο είναι συνολικού μήκους 15.000 μ. ενώ τα αντλιοστάσια που θα κατασκευαστούν θα είναι τρία (3).

Στο σημείο των εργασιών που εκτελούνται στην περιοχή των Κεραματών βρέθηκε το πρωί, ο Δήμαρχος Αρταίων Χρ. Τσιρογιάννης, συνοδευόμενος από τον Διευθυντή της ΔΕΥΑΑ Βασίλη Κρανιώτη, τον Πρόεδρο της Κοινότητας Κεραματών Δημήτρη Κατσαρό και υπηρεσιακά στελέχη της ΔΕΥΑΑ.

Το νέο αποχετευτικό δίκτυο έρχεται να δώσει λύση στην αποτελεσματική διαχείριση των υδατικών πόρων και την σωστή διαχείριση των ακαθάρτων της Αγίας Τριάδας Κεραματών και την διόδευση αυτών, στην υφιστάμενη εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων (Ε.Ε.Λ.) της πόλης της Άρτας.

«Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο για την περιοχή των Κεραματών μιας και η περιοχή βρίσκεται κοντά στον Άραχθο ποταμό αλλά και ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων. Όταν ολοκληρώσαμε το έργο αποχέτευσης Κεράματες – Κωστακιοί, ο οικισμός Άγιας Τριάδας Κεραματών εξαιρέθηκε για το λόγο ότι διοικητικά ανήκει στην πόλη της Άρτας. Αφού ολοκληρώσαμε όλες τις διαδικασίες ένταξης της περιοχής, ξεκινήσαμε την υλοποίηση του έργου από την Αγία Τριάδα. Πρόκειται για ένα δίκτυο μήκος 1.300μ. με το οποίο θα αποχετεύσουμε 40 οικείες κοντά στην εκκλησία των Κεραματών, ενώ σε τρείς μήνες θα ολοκληρωθεί και θα είναι απόλυτα λειτουργικό», ανέφερε σε σχετική δήλωσή του ο Δήμαρχος Αρταίων και Πρόεδρος της ΔΕΥΑΑ Χρήστος Τσιρογιάννης,  ο οποίος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει για ακόμη μία φορά και την Περιφέρεια Ηπείρου για την έγκριση της χρηματοδότησης.