Ανακοινώσεις

Διαβάστε και ενημερωθείτε με τα πιο πρόσφατα νέα, αποφάσεις και δελτία τύπου του Δήμου Αρταίων.

Ξεκίνησε η διάθεση οικιακών κάδων Κομποστοποίησης σε περιοχές του Δήμου Αρταίων

14 Ιουνίου 2024

Οι 70 πρώτοι στη Βίγλα Άρτας

Ο Δήμος Αρταίων προσφέρει στους δημότες οικιακούς κομποστοποιητές και ήδη έχουν διανεμηθεί οι 70 πρώτοι στην Κοινότητα Βίγλας. Στη συνέχεια οι κάδοι θα φτάσουν και σε νοικοκυριά των υπόλοιπων περιοχών του Δήμου κάτω από πεντακόσιους κατοίκους, περιοχών όπου υπάρχουν μονοκατοικίες με κήπο ή/και παρτέρια και μπορούν οι πολίτες να χρησιμοποιήσουν άμεσα το παραγόμενο υλικό. Οι δικαιούχοι του προγράμματος θα έχουν σταθερή συνεργασία με την Υπηρεσία Καθαριότητας, η οποία θα καταγράφει τα στοιχεία και τα αποτελέσματα, θα διευκολύνει τους πολίτες και θα απαντά σε πιθανές απορίες τους, καθώς επίσης και θα ελέγχει τον σωστό τρόπο χρήσης των κομποστοποιητών.
Για την απόκτηση του οικιακού κομποστοποιητή πρέπει να συμπληρωθεί αίτηση στην οποία θα αναφέρονται τα στοιχεία του δημότη, όπως επίσης και οι όροι χρήσης και συνεργασίας με την Υπηρεσία Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Αρταίων.
Η παράδοση των κομποστοποιητών, θα γίνει από τα συνεργεία του Δήμου σε συνεργασία με τους τοπικούς προέδρους του Δήμου Αρταίων.
 Ο Δήμος Αρταίων, καλεί τους πολίτες , να δράσουν οικολογικά, να ανακυκλώσουν και με κομποστοποίηση, φτιάχνοντας το δικό τους κομπόστ – σπιτικό λίπασμα. Στο πλαίσιο αυτό η Διεύθυνση Καθαριότητας Ανακύκλωσης και Πρασίνου προχωράει σε νέα δωρεάν διανομή κάδων κομποστοποίησης..
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το Τμήμα Καθαριότητας Δήμου Αρταίων, στο τηλέφωνο: 2681362266 υπεύθυνη Αγγελική Λιάγκα.