Τελευταία Νέα

Διαβάστε και ενημερωθείτε με τα πιο πρόσφατα νέα, αποφάσεις και δελτία τύπου του Δήμου Αρταίων.

Ξεκινά η κατασκευή έργων ύδρευσης και ασφαλτόστρωσης αγροτικών δρόμων με συνεργασία των Δήμων Αρταίων και Ζηρού

22 Νοεμβρίου 2018

ΧΡ. ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗΣ: «Επιλύουμε χρόνια προβλήματα για τους κατοίκους σε Άγιο Σπυρίδωνα και Στρογγυλή»

 

Την έναρξη κατασκευής δύο σημαντικών έργων για τους κατοίκους της Στρογγυλής και του Αγίου Σπυρίδωνα υπέγραψε σήμερα το μεσημέρι ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης με το Δήμαρχο Ζηρού Νίκο Καλαντζή στο Δημαρχείο Ζηρού στη Φιλιππιάδα. Πρόκειται για το έργο  «Ύδρευση Τ.Κ. Πέτρας Δήμου Ζηρού και Τ.Κ. Στρογγυλής Δήμου Αρταίων» και τις «Ασφαλτοστρώσεις αγροτικών Οδών Τ.Κ Νέας Κερασούντας Δήμου Ζηρού και Τ.Κ Αγίου Σπυρίδωνα Δήμου Αρταίων», που θα ενισχύσουν σημαντικά τις υποδομές στην περιοχή και θα επιλύσουν χρόνια προβλήματα.

 

Για το έργο ύδρευσης ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται στο ποσό του 1.392.500 ευρώ. Το έργο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ του Υπουργείου Εσωτερικών. Στα πλαίσια του σχεδιασμού των απαιτούμενων έργων έχει εκπονηθεί κοινή μελέτη από τη ΔΕΥΑ Άρτας και το Δήμο Ζηρού. Αντικείμενο είναι η βελτίωση και ο εκσυγχρονισμός τμήματος του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης των δύο οικισμών, το οποίο παρουσιάζει εκτεταμένη εικόνα διαρροών με αποτέλεσμα τη δυσχερή λειτουργία του και τη μεγάλη ανάγκη επισκευών. Επιπλέον, το μεγαλύτερο τμήμα του υφιστάμενου δικτύου είναι από σωλήνες αμιάντου και για την προστασία της δημόσιας υγείας επιβάλλεται η αντικατάστασή του.

 

Σε ο, τι αφορά το έργο της ασφαλτόστρωσης, στόχος είναι η βελτίωση του αγροτικού οδικού δικτύου για την εξυπηρέτηση των αγροτών και πτηνό-κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων και των κατοίκων αγροτικών περιοχών των Τοπικών Κοινοτήτων Αγίου Σπυρίδωνα του Δήμου Αρταίων και  Νέας Κερασούντας και Πέτρας του Δήμου Ζηρού. Αντικείμενο του έργου αποτελεί η ασφαλτόστρωση στο τμήμα της αγροτικής οδού μήκους περίπου 1350 μέτρων. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 150.000 ευρώ και η χρηματοδότηση γίνεται από την Περιφέρεια Ηπείρου.

 

«Με τα παραπάνω έργα επιλύουμε χρόνια προβλήματα καθημερινότητας και ενισχύουμε σημαντικά τις υποδομές, τόσο στην ύδρευση των κατοίκων, όσο και στις μετακινήσεις, ιδιαίτερα των ανθρώπων που απασχολούνται στον πρωτογενή τομέα. Για εμάς, ως Δημοτική Αρχή, έχει πολύ μεγάλη σημασία η ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα και το αποδεικνύουμε εμπράκτως καθώς ασφαλτοστρώνουμε πάνω από 50 χιλιόμετρα αγροτικών δρόμων σε όλο το Δήμο, ενώ στόχος μας είναι να προσφέρουμε πολύ καλής ποιότητας νερό στους συμπολίτες μας, καθώς και να μην υπάρχουν ζημιές στο δίκτυο. Θα ήθελα να ευχαριστήσω το συνάδελφο Δήμαρχο Νίκο Καλαντζή για τη συνεργασία αυτή. Ως Δημοτική Αρχή μέλημά μας είναι να υλοποιούμε όσο το δυνατόν περισσότερα έργα και παρεμβάσεις που έχει ανάγκη η Άρτα, σε συνεργασία με όλους τους φορείς και αξιοποιώντας όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία. Είναι, μάλιστα, ιδιαίτερα σημαντική η διαδημοτική συνεργασία προς όφελος όλων. Με το Δήμο Ζηρού, εκτός των δύο παραπάνω έργων, έχουμε αγαστή συνεργασία και στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, της κατασκευής νέων αγωγών μεταφοράς ύδρευσης από τις πηγές του Αγίου Γεωργίου, στον τουρισμό, στον πρωτογενή τομέα, αλλά και στην υποβάθμιση του παλαιού εθνικού οδικού δικτύου από πρωτεύον σε δευτερεύον από τα γέφυρα Ζούτου έως τη γέφυρα Καλογήρου, γεγονός που θα διευκολύνει σημαντικά τόσο τη δόμηση και την επέκταση επιχειρήσεων και οικιών, όσο και  τη κυκλοφοριακή σύνδεση για επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται πέριξ του δρόμου» αναφέρει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης.