Τελευταία Νέα

Διαβάστε και ενημερωθείτε με τα πιο πρόσφατα νέα, αποφάσεις και δελτία τύπου του Δήμου Αρταίων.

Ξεκινά ένα έργο οδικής ασφάλειας, “Κυκλοφοριακές παρεμβάσεις εντός του οικισμού των Κωστακιών“

26 Ιουλίου 2023

Νησίδες, διαβάσεις πεζών, κυκλικός κόμβος, νέο δίκτυο ηλεκτροφωτισμού Led, παρκίδες παρκαρίσματος και νέος ασφαλτοτάπητας.

Ένα ακόμη έργο της Δημοτικής Αρχής ξεκινά, μετά και την υπογραφή της σχετικής σύμβασης από τον Δήμαρχο Αρταίων Χρήστο Τσιρογιάννη με τον ανάδοχο του έργου, παρουσία του Προέδρου της Κοινότητας Κωστακιών Βησσαρίων Νούλη και της Διευθύντριας των Τεχνικών Υπηρεσιών Σοφία Γρύλλια.

Πρόκειται για το έργο «Βελτίωση οδικής ασφάλειας Εθνικού-Επαρχιακού Δικτύου οικισμών Δήμου Αρταίων – Κυκλοφοριακές παρεμβάσεις εντός του οικισμού στο τμήμα της Επαρχιακής Οδού Άρτας – Κωστακιών’’, προϋπολογισμού 2 εκ. ευρώ, μέσα από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Πιο συγκεκριμένα, στους Κωστακιούς και εντός του οικισμού σε μήκος 2 χλμ περίπου, δηλαδή από την αρχή μέχρι το τέλος του οικισμού, θα κατασκευαστούν νησίδες, κυκλικός κόμβος, διαβάσεις πεζών, νέο δίκτυο ηλεκτροφωτισμού led, παρκίδες παρκαρίσματος  και νέος ασφαλτοτάπητας.

Φυσικά το έργο περιλαμβάνει και τις ανάλογες φυτεύσεις και διευθέτηση ομβρίων με σύνδεση στο υφιστάμενο δίκτυο. Αξίζει να σημειωθεί ότι με τις εν λόγω εργασίες δεν θα διαταραχτεί η καθημερινότητα, διότι θα υπάρχουν ανοίγματα  στην νησίδα για τις κάθετες διελεύσεις.

«Σήμερα είναι μια καλή ημέρα για τους Κωστακιούς», είπε ο Δήμαρχος  Χρήστος Τσιρογιάννης. «Σχεδιάσαμε, μελετήσαμε, εξασφαλίσαμε τη χρηματοδότηση και δημοπρατήσαμε στον Δήμο ένα πολύ σημαντικό έργο οδικής ασφάλειας , ώστε οι Κωστακιοί να αποκτήσουν άψογες κυκλοφοριακές και ασφαλείς υποδομές», κατέληξε.