Τελευταία Νέα

Διαβάστε και ενημερωθείτε με τα πιο πρόσφατα νέα, αποφάσεις και δελτία τύπου του Δήμου Αρταίων.

Βραβείο για τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Αρταίων στο 15ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου υγιών πόλεων στην Αθήνα

20 Νοεμβρίου 2019

Με μια βράβευση που αντανακλά στο επίπεδο των προσπαθειών που κάνει ο Δήμος Αρταίων στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής και σε μια εποχή όπου τα οικονομικά δεδομένα είναι περιορισμένα, οι κοινωνικές υπηρεσίες έρχονται να δώσουν λύσεις αλλά και διέξοδο σε πολλούς συμπολίτες μας.

Η βράβευση του Δήμου, ο οποίος συμμετέχει μαζί με 227 Δήμους πανελλαδικά στο Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο υγιών πόλεων που πρωτοπόρησαν στην αποδοχή ίδρυσης ΚΕΠ Υγείας, έρχεται να υπογραμμίσει ότι και στον χώρο της υγείας, όπου υπάρχει πολιτική βούληση υπάρχει και τρόπος.

Το 15ο Πανελλήνιο Συνέδριο έλαβε χώρα στην Αθήνα και εκπροσωπήθηκε από τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Μέριμνας και Εθελοντισμού, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νέας Γενιάς, Νικόλαο Λιόντο.

Στο επίκεντρο του συνεδρίου τέθηκαν ζητήματα, όπως η πρόληψη των νοσημάτων, η  προτεραιότητα στον άνθρωπο και η διασφάλιση της πρόσβασης όλων σε κοινά αγαθά και υπηρεσίες.

Ο Δήμος Αρταίων διαχειρίζεται και λειτουργεί προγράμματα ενημέρωσης για θέματα υγείας και προληπτικής ιατρικής  και έχει ήδη υλοποιήσει δράσεις  όπως, δράση ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ, κινητός μαστογράφος, μέτρηση οστικής πυκνότητας, εκστρατεία ενημέρωση για τα εμβόλια  κ.α  με στόχο την προαγωγή της υγείας των δημοτών του.

 «Ως Δήμος Αρταίων βρισκόμαστε δίπλα στους συμπολίτες μας, αναγνωρίζοντας ότι η πρόληψη των νοσημάτων, η προτεραιότητα στον άνθρωπο και η διασφάλιση της πρόσβασης όλων σε κοινά αγαθά είναι για εμάς προτεραιότητα. Με την λειτουργία του ΚΕΠ υγείας οι δημότες μας θα μπορούν να ενημερώνονται για θέματα προληπτικής ιατρικής και προαγωγής της υγείας» ανέφερε σε δήλωση του ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας και Εθελοντισμού, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νέας Γενιάς, Νικόλαος Λιόντος.