Τελευταία Νέα

Διαβάστε και ενημερωθείτε με τα πιο πρόσφατα νέα, αποφάσεις και δελτία τύπου του Δήμου Αρταίων.

Βράβευση των Aρτινών αριστούχων των Πανελλαδικών Εξετάσεων

28 Δεκεμβρίου 2023

Η καθιερωμένη ετήσια τελετή βράβευσης των αριστούχων μαθητών του Δήμου Αρταίων, που πέτυχαν την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το απόγευμα. Μια εκδήλωση αφιερωμένη στους μαθητές  που ξεκίνησε και έγινε θεσμός επί Δημαρχίας Χρήστου Τσιρογιάννη.

Η βράβευση των έξι μαθητών, που περιελάμβανε τιμητικό έπαινο αλλά και αναμνηστικό χρηστικό δώρο, αφορούσε τους μαθητές και μαθήτριες Λυκείων του Δήμου Αρταίων, που διακρίθηκαν στις Πανελλαδικές εξετάσεις με βαθμό πρόσβασης άνω των 18.000 μορίων και εισήχθησαν την περσινή χρονιά σε σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ειδικότερα ως αριστεύσαντες ορίζονται αυτοί οι οποίοι έχουν μέσο όρο βαθμολογίας στο απολυτήριο λυκείου 18.1 και άνω και συγκέντρωσαν βαθμολογία κατά μέσο όρο άνω των 72 μορίων με άριστα το 80 στα τέσσερα βασικά μαθήματα γενικής παιδείας στις πανελλαδικές εξετάσεις. Η λίστα των βραβευθέντων φοιτητών κάθε χρόνο επιμελείται και αποστέλλεται από την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Άρτας στο τμήμα Παιδείας του Δήμου Αρταίων. Οι μαθητές που βραβεύτηκαν είναι οι εξής με αλφαβητική σειρά: Δαβή Μαρία-Ευαγγελία, Ντζουβάρα Αγγελική, Παπαποστόλη Πολυξένη, Παπακίτσος Ελευθέριος, Τζαρής Οδυσσέας, Φασιάς Λουκάς.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Δημήτρης Σφήκας δήλωσε πως: «Είστε η νέα γενιά της Άρτας και είμαστε υπερήφανοι για όλους εσάς. Εύχομαι ο επαγγελματικός σας βίος να ξεκινήσει και να ανθίσει στην πόλη μας. Ως Δημοτική Αρχή, ήμασταν δίπλα σε όλα τα παιδιά, προσπαθώντας  να συνδράμουμε τις επιτυχίες και την προσπάθεια τους με κάθε τρόπο».

Στη βράβευση, εκτός από τους μαθητές συμμετείχαν ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Δημήτρης Σφήκας, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Πολιτισμού Νίκος Λιόντος, η Γενική Γραμματέας του Δήμου Εύη Βασιλάκη, η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Παρασκευή Χαμπηλομάτη, ο Προϊστάμενος Εκπαιδευτικών Θεμάτων Ιωάννης Ζαχαρέλος, ο Διευθυντής του 3ου Λυκείου Άρτας Κώστας Κωσταβασίλης, η Διευθύντρια του 2ου Λυκείου Άρτας Ζωίτσα Μάλλιου,  ο Διευθυντής του 1ου πρωινού ΕΠΑΛ Άρτας Σταύρος Μπαρδάκας, και η Προϊσταμένη του Τμήματος Παιδείας του Δήμου Αρταίων Αργυρώ Μέλιου, οι οποίοι με την σειρά τους χαιρέτησαν και συνεχάρησαν όλα τα παιδιά για την επιτυχία τους.