Τελευταία Νέα

Διαβάστε και ενημερωθείτε με τα πιο πρόσφατα νέα, αποφάσεις και δελτία τύπου του Δήμου Αρταίων.

Βραβεύσεις αθλητών, προσώπων του αθλητισμού, εθελοντών και χορηγών του 7ου Δρόμου του Γιοφυριού

04 Απριλίου 2023

«Έπεσε» και τυπικά η αυλαία της φετινής διοργάνωσης με τις βραβεύσεις.

Με τη βράβευση των εθελοντών και των ανθρώπων που στήριξαν την μεγάλη αθλητική διοργάνωση του Δήμου, την Δευτέρα το βράδυ στην αίθουσα της «Διώνη» του Εκθεσιακού Κέντρου του Δήμου, «έπεσε» και τυπικά η αυλαία του 7ου «Δρόμου του Γιοφυριού», που διοργάνωσε με απόλυτη επιτυχία ο Δήμος Αρταίων το Σάββατο 1 και την Κυριακή 2 Απριλίου.

Ειδικότερα βραβευτήκαν για την υποστήριξη στον φετινό Δρόμο του Γιοφυριού οι: ΙΟΝ, η οποία ήταν και ο Χρυσός Χορηγός της εκδήλωσης, ο Αργυρός Χορηγός, το PICCADILLY HOUSE, το FOTIS HOME, το Ι. ΚΤΕΟ ΗΠΕΙΡΟΥ Α.Ε. AUTODRIVER, ο ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΑΡΤΑΣ, οι ΠΗΓΕΣ ΚΩΣΤΗΛΑΤΑΣ, τα SUPERMARKET ΑΓΓΕΛΗΣ, το κατάστημα ΓΕΡΜΑΝΟΣ, ο ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ ΑΡΤΑΣ «ΥΔΡΩ», η ΑΡΤΟΠΟΙΪΑ ΣΟΥΛΗΣ, το ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΟ ΤΣΑΒΑΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, η επιχείρηση ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ & ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΕΡΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΟΥ «ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ», ο ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΙΚΟΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ «ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΣ», και ο ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΤΩΝ ΑΡΤΑΣ – ΠΡΕΒΕΖΑΣ.

Επιπλέον για την πολύτιμη συνεισφορά τους στην διοργάνωση, τιμήθηκαν η Περιφερειακή Ενότητα Άρτας, η ΠΕΔ Ηπείρου, ο Σύλλογος Δρομέων Άρτας, η ΔΟΑΚ Άρτας, η ΔΕΦΕΔ, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μικροσπηλιωτών Τζουμέρκων, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γραμμενίτσας «το Γαϊτανάκι», ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κωστακιών «Η Παναγιά», οι Ο.ΑΝ.Ε.ΑΝ Άρτας και Γλυφάδας, ο Ε.Ε.Σ Άρτας, η Ε.Σ.Δ.Δ.Ε Εύβοιας, το Τμήμα Τροχαίας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Άρτας, το 1ο Σύστημα Προσκόπων Άρτας, τα Krotal Arta, o Σύλλογος ΑμεΑ Ν. Αρτας “Αγία Θεοδώρα”, ο Σύλλογος “αγκαλιά”, οι σχολές χορού Αρμόνια, Arta Dance Academy, Duente, ο Αθλητικός Σύλλογος Νηρέας Νηρηίδες, ο Αθλητικός Σύλλογος Πύρρος Άρτας, και 50 ακόμη μεμονωμένοι εθελοντές για την ανιδιοτελή και πολύτιμη προσφορά τους στην διοργάνωση.

Αρχικά, το βράδυ του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη εκδήλωση που προηγείται του «Δρόμου του Γιοφυριού» και η οποία περιελάμβανε βραβεύσεις αθλητών και προσώπων του αθλητισμού που διακρίθηκαν και πρόσφεραν στον αθλητισμό του τόπου μας, ενώ προηγήθηκε ομιλία – παρουσίαση για τα οφέλη του Αθλητισμού στην υγεία και στην σωστή λειτουργιά της καρδιάς, από τον ιατρό – καρδιολόγο κ. Γιώργο Σιλιόγκα.

Συγκινητική ήταν η στιγμή της βράβευσης, όταν παρέλαβαν τις τιμητικές πλακέτες για τις αθλητικές τους διακρίσεις, οι οικογένειες των εκλιπόντων της Ελπίδας Γιώτη και του Περικλή Πανάκη. Ακολούθησε η βράβευση για τις αθλητικές επιδόσεις και διακρίσεις των αθλητών:  Αγγέλης Αθανάσιος (Πρωταθλητής Παίδων Άρσης Βαρών, 7η Θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Άρσης Βαρών Κ17), Οικονόμου Στέφανος (2ος   Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας Εφήβων, 3ος στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πυγμαχίας Νέων, «16», Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας Νέων), Καλλιμογιάννη Βασιλική (1η θέση Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ20 3.000μ. στιπλ, 2η θέση Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Γυναικών Κλειστού Στίβου, 3η θέση 800μ. Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ20), Κοτσαρίνη Ευαγγελία (2η θέση στη δισκοβολία στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ16 στον όμιλό της), Μπουζάνη Αθηνά (αθλήτρια υπεραποστάσεων), Κωσταδήμας Ανδρέας (παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, χειροσφαιριστής, καλαθοσφαιριστής), Ζάραγκας Λάμπρος (1ος Βαλκανιονίκης, 1ος  σε Μεσογειακούς Αγώνες, συμμετοχή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στα 10.000μ., Πρωταθλητής μεγάλων αποστάσεων), και για την προσφορά τους στην προβολή του αθλητισμού οι δημοσιογράφοι-αθλητικογράφοι :  Χριστόφορος Βήττας, Κωνσταντίνος Μπανιάς και Βαγγέλης Πήχας.

«Μέσα από τους ανθρώπους του Αθλητισμού γινόμαστε και εμείς καλύτεροι, αποκτούμε πειθαρχεία, επιμονή στους στόχους μας και αναγνωρίζουμε πόσο δύσκολο είναι να φτάσεις στο ψηλότερο σημείο. Ως Δημοτική αρχή έχουμε ως προτεραιότητα όχι μόνο η πόλη μας να ακούγεται και να φιλοξένει μεγάλα αθλητικά γεγονότα αλλά και διαθέτει ασφαλείς και αναβαθμισμένους αθλητικούς χώρους. Η βράβευση αυτή λοιπόν είναι το ελάχιστο για τους δικούς μας ανθρώπους και θεωρείται αυτονόητο πως σε κάθε βήμα τους είμαστε δίπλα τους, στις οικογένειές  τους στους προπονητές τους», τόνισε ο κ. Τσιρογιάννης κατά την διάρκεια της εκδήλωσης βράβευσης των αθλητών και των πρόσωπων του Αθλητισμού.

Ενώ αναφερόμενος την βράβευση των εθελοντών σημείωσε: «Ευχαριστώ από καρδιάς όλους σας, εθελοντές και χορηγούς της εκδήλωσης του Δήμου μας, διότι η επιτυχία του αγώνα οφείλεται σε πολύ σημαντικό βαθμό στη δική σας προσφορά. Η σημερινή βράβευση είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμεΧαίρομαι πραγματικά, γιατί κάθε χρόνο όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας επιθυμούν να βοηθήσουν».

Ενώ ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού κ. Σφήκας δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η καθιερωμένη, πλέον, εκδήλωση είχε σαν στόχο να τιμήσει και να προβάλλει το έργο των εθελοντών και των ανθρώπων που στηρίζουν την διοργάνωση του αγώνα. Οι εθελοντές και οι χορηγοί μας  αποτελούν ένα πάρα πολύ σημαντικό κομμάτι κάθε επιτυχημένης διοργάνωσης του Δήμου μας και ιδιαίτερα του Δρόμου του Γιοφυριού και θα έλεγα πως είναι η ψυχή του αγώνα». Υπενθύμισε, ακόμη, ότι ο Δήμος Αρταίων έχει θεσπίσει τη Χάρτα και το Μητρώο του Εθελοντή, όπου μπορούν να ενταχθούν συμπολίτες όλων των ηλικιών, που επιθυμούν να προσφέρουν σε κάθε τομέα της κοινωνικής ζωής, μέσα από τις δράσεις που πραγματοποιεί ο Δήμος Αρταίων.

Παρέστησαν μεταξύ άλλων, o Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Πολιτισμού Νίκος Λιόντος, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Σωτήρης Χρηστούλης, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας Παναγιώτης Γαλάνης, ο Αντιδήμαρχος Επιχειρηματικότητας Κωνσταντίνος Μάρος, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας και Δημοτικής Αστυνομίας Παντελής Κωλέτσος, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Αρταίων Αντώνης Καραμπίνας, το μέλος της Κοινότητας Αρταίων Γιώργος Γιαννούλης, η Γενική Γραμματέας του Δήμου Εύη Βασιλάκη, εκπρόσωποι φορέων και επιχειρηματίες.