Τελευταία Νέα

Διαβάστε και ενημερωθείτε με τα πιο πρόσφατα νέα, αποφάσεις και δελτία τύπου του Δήμου Αρταίων.

Τοποθετήθηκε το γλυπτό του Ηπειρώτη Καλλιτέχνη, Θεόδωρου Παπαγιάννη, στο κεντρικό σιντριβάνι της πλατείας

29 Αυγούστου 2023

Χρ. Τσιρογιάννης: «Επόμενο βήμα ένα Συμπόσιο Γλυπτικής στην Άρτα».

Στην τελική ευθεία βρίσκεται το έργο της κατασκευής σιντριβανιού στο κέντρο της πόλης, αφού σήμερα τοποθετήθηκε το έργο του Ηπειρώτη Γλύπτη Θεόδωρου Παπαγιάννη, που αναπαριστά μια σύνθεση με πέντε πουλιά με τάση προς τα πάνω, ένα σύμβολο ελευθερίας, με πολλαπλό νόημα το οποίο και περιστρέφετε με την φορά του αέρα.

Το σιντριβάνι – γλυπτό αναμένεται να ολοκληρωθεί πλήρως το επόμενο διάστημα με την επένδυση λευκού μαρμάρου.

Στο σημείο βρέθηκε ο Δήμαρχος κ. Τσιρογιάννης, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Χρηστούλης και  ο καλλιτέχνης κ. Θεόδωρος Παπαγιάννης. Όπως είπε ο σπουδαίος Ηπειρώτης Καλλιτέχνης: «Ανταποκρίθηκα με πολύ χαρά στο κάλεσμα του Χρήστου Τσιρογιάννη, να φιλοτεχνήσω το σιντριβάνι. Πρόκειται για ένα έργο που ξεχωρίζει ανάμεσα σ’ όλα όσα έχω κάνει, αφού είναι το μοναδικό που είναι τοποθετημένο μέσα στο σιντριβάνι».

Από την πλευρά του ο κ. Τσιρογιάννης δήλωσε: «Το κέντρο της πόλης μας, αποκτά ένα ακόμη σημείο αναφοράς: το σιντριβάνι με το γλυπτό του σπουδαίου Ηπειρώτη Θόδωρου Παπαγιάννη. Και είναι μόνο η αρχή ανάμεσα στα έργα που θα κάνουμε για το Open Mall».

Από την πλευρά του ο κ. Χρηστούλης είπε πως: «Συζητάμε με τον κ. Παπαγιάνη να φιλοξενήσουμε στην Άρτα ένα συμπόσιο γλυπτικής». Υπενθυμίζεται πως η κατασκευή του σιντριβανιού πραγματοποιείται στο πλαίσιο του έργου της ανάπλασης όλου του πεζοδρομημένου κέντρου της πόλης που υλοποιεί η Δημοτική αρχή, προϋπολογισμού περίπου 15 εκ. ευρώ.