Τελευταία Νέα

Διαβάστε και ενημερωθείτε με τα πιο πρόσφατα νέα, αποφάσεις και δελτία τύπου του Δήμου Αρταίων.

Το βραβείο του Φιναλίστ παρέλαβε ο Δήμος Αρταίων από το Ινστιτούτο Καινοτομίας στην Πολιτική

14 Φεβρουαρίου 2022

Αναδείχθηκε ανάμεσα σε 400 συμμετοχές από όλη την Ευρώπη.

Φιναλίστ στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό «Βραβείων Καινοτομίας στην Πολιτική», αναδείχθηκε ανάμεσα σε 400 συμμετοχές, από όλη την Ευρώπη, ο Δήμος Αρταίων, στην κατηγορία «Κλίμα, Προστασία του Περιβάλλοντος, Αειφορία».

Η τελετή των βραβεύσεων που ήταν προγραμματισμένη να διεξαχθεί στο Παρίσι, παρουσία του Προέδρου της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Ζαν-Φρανσουά Ραπέν και της Γαλλίδας Υφυπουργού Εργασίας, Απασχόλησης & Οικονομικής Ένταξης, Μπριζίτ Κλινκέρ, πραγματοποιήθηκε ψηφιακά εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν λόγω της Covid-19, με τον Δήμο μας να παραλαμβάνει το βραβείο του φιναλίστ ταχυδρομικά.

Πιο συγκεκριμένα, η πρόταση του Δήμου Αρταίων που έφτασε στον τελικό και διακρίθηκε, ήταν η δημοτική πλατφόρμα επιβράβευσης για την ανακύκλωση «Followgreen». Το «Followgreen Δήμου Αρταίων» (Followgreen.gr/arta), η οποία αποτελεί μία υπηρεσία για «έξυπνες πόλεις», συνδυάζοντας την ανταποδοτική ανακύκλωση με την ευαισθητοποίηση των πολιτών, εμπλέκει ενεργά τη σχολική κοινότητα στην ανακύκλωση, ενισχύει την τοπική οικονομία μέσω εξαργύρωσης πόντων σε τοπικές επιχειρήσεις και στηρίζει τις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες μέσα από την επαναχρησιμοποίηση που γίνεται στις κοινωνικές δομές του Δήμου Αρταίων.

Παρά το μεγάλο ανταγωνισμό με αξιόλογα έργα, η κριτική επιτροπή των 1.000 και πλέον Ευρωπαίων πολιτών, ξεχώρισε την πρόταση του Δήμου Αρταίων, ως μία από τις προτάσεις που βρίσκουν καινοτόμες λύσεις για τις σημερινές προκλήσεις, ενώ οι υποψήφιοι κρίθηκαν με βάση τις ευρωπαϊκές αξίες για κοινωνική ισορροπία, δημοκρατία και ίσα ανθρώπινα δικαιώματα.

Μετά την παραλαβή του βραβείου, ο Δήμαρχος Χρήστος Τσιρογιάννης δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η πρωτοβουλία μας αποδείχθηκε ότι αποτελεί κορυφαίο παράδειγμα καινοτομίας και δείγμα εξωστρέφειας, και φυσικά μεγάλο μερίδιο της επιτυχίας ανήκει και στους Αρτινούς που την αγκάλιασαν».