Τελευταία Νέα

Διαβάστε και ενημερωθείτε με τα πιο πρόσφατα νέα, αποφάσεις και δελτία τύπου του Δήμου Αρταίων.

Το τοπικό οινοποιείο – αποσταγματοποείο Μπίζας επισκέφτηκε ο Δήμαρχος Αρταίων

03 Μαΐου 2023

Στο τοπικό οινοποιείο – αποσταγματοποιείο του Δημήτρη Μπίζα, βρέθηκε ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης. Η συνάντηση, εντάσσεται στον κύκλο επαφών και επισκέψεων που έχει ξεκινήσει εδώ και δύο χρόνια η δημοτική αρχή, έχοντας έναν μεγάλο στόχο: να συνδράμει όσο μπορεί, όσο της αναλογεί στην προβολή και την επίλυση ζητημάτων που αφορούν τους πρεσβευτές της τοπικής μας παραγωγής.

Ο Δήμαρχος Αρταίων συζήτησε με τον ιδιοκτήτη κ. Μπίζα, για την πορεία της επιχείρησης, για τις επενδύσεις και για την επιχειρηματική του δράση, αλλά και για τις εξαγωγές που φιλοδόξει να ασχοληθεί, μιας και η διάθεση των προϊόντων του έως τώρα γίνεται στην τοπική αγορά.

Ακολούθησε ξενάγηση στις εγκαταστάσεις του οινοποιείου, ενημερώθηκε για την παραγωγή των προϊόντων, τσίπουρου και κρασιού, καθώς όπως είπε ο κ. Τσιρογιάννης: «Όχι δεν είναι εύκολο. Δεν είναι εύκολο να ασχολείσαι επαγγελματικά με τον πρωτογενή τομέα και με τις υπηρεσίες. Να έχεις δηλαδή στα χέρια σου ολόκληρο τον κύκλο από τη γη, μέχρι την εμπορία και το ράφι. Και, όμως, υπάρχουν συντοπίτες μας που τα καταφέρνουν με επιτυχία. Ένας από αυτούς, είναι και ο Δημήτρης Μπίζας, που παράγει το τοπικό μας τσίπουρο και κρασί με περισσή επιτυχία».

Την απόφαση για την κατασκευή του ιδιόκτητου οινοποιείου και του αποσταγματοποιείου την έλαβε το 2017, αλλά χρειάστηκε να περιμένει σχεδόν τρία χρόνια, μέχρι να ανοίξει κάποιο χρηματοδοτικό εργαλείο, καθώς το κόστος του εγχειρήματος ήταν μεγάλο.