Τελευταία Νέα

Διαβάστε και ενημερωθείτε με τα πιο πρόσφατα νέα, αποφάσεις και δελτία τύπου του Δήμου Αρταίων.

Tο Δημαρχείο ανοιχτό ως κλιματιζόμενος χώρος

12 Ιουλίου 2023

Μέριμνα και οδηγίες για τα αδέσποτα εν μέσω καύσωνα.

Σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία του Δήμου Αρταίων.

Ανάσα δροσιάς σε όσους δημότες το επιθυμούν, προσφέρει ο Δήμος Αρταίων με ανοιχτό το Δημαρχείο ως κλιματιζόμενο χώρο, εν μέσω καύσωνα.

Πιο συγκεκριμένα, ανοιχτό θα είναι από αύριο (13/7) το Δημαρχείο της Άρτας (τηλ.:26813 62100) από τις 10:00 το πρωί έως τις 20:00 το απόγευμα.

Παρακαλούνται, όσοι γνωρίζουν την ύπαρξη συμπολιτών που έχουν ανάγκη, να ειδοποιήσουν το Δήμο Αρταίων στα τηλέφωνα 2681362101 και 2681362201, προκειμένου να συνδράμουν οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου. Επιπλέον η «Βοήθεια στο Σπίτι» ενημερώνει τους ωφελούμενους της για τους τρόπους προστασίας.

Οδηγίες αυτοπροστασίας από τις υψηλές θερμοκρασίες

  • Να παραμένουν σε χώρους δροσερούς και σκιερούς, να χρησιμοποιούν κλιματιστικά μηχανήματα ή ανεμιστήρες και να αποφεύγουν τη βαριά σωματική εργασία σε χώρους με υψηλή θερμοκρασία, άπνοια και μεγάλη υγρασία.
  • Να αποφεύγουν την ηλιοθεραπεία, όπως και το βάδισμα ή το τρέξιμο κάτω από τον ήλιο και να φορούν καπέλο και γυαλιά ηλίου και ρούχα ανοιχτόχρωμα από ύφασμα που επιτρέπει στο δέρμα να αερίζεται και διευκολύνει την εξάτμιση του ιδρώτα, αποφεύγοντας τα συνθετικά υφάσματα.
  • Να καταναλώνουν ελαφρά γεύματα με φρούτα και λαχανικά, περιορίζοντας τα λιπαρά και την ποσότητα του φαγητού.
  • Να πίνουν άφθονο νερό και χυμούς φρούτων, αποφεύγοντας τα οινοπνευματώδη.

Ιδιαίτερη μέριμνα συνιστάται για τα μωρά και τα μικρά παιδιά, καθώς και τους ηλικιωμένους και τους πάσχοντες από χρόνια νοσήματα για την προστασία τους από τις υψηλές θερμοκρασίες.

Μέριμνα και οδηγίες για τα αδέσποτα εν μέσω καύσωνα από τον Δήμο Αρταίων

Με αφορμή τις υψηλές θερμοκρασίες ο Δήμος Αρταίων εφοδίασε με επιπλέον ποσότητες τροφής και νερού τις ταΐστρες που έχουν τοποθετηθεί σε διάφορα σημεία του Δήμου για τα αδέσποτα ζώα, ενώ η κτηνίατρος πραγματοποιεί αποπαρασιτώσεις και αντιλυσσικά εμβόλια, τόσο σε αδέσποτα όσο και σε επανενταγμένα στο φυσικό τους χώρο ζώα.

Οι ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς να έχουν τα ζωάκια τους σε δροσερό μέρος και σκιερό περιβάλλον, οι βόλτες να γίνονται ή πολύ νωρίς το πρωί ή αργά το απόγευμα, προς βράδυ και φυσικά για κανέναν λόγο να μη τα αφήνουν στο αυτοκίνητο αλλά και στα μπαλκόνια χωρίς σκίαστρο.

Τέλος, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών η πιθανότητα εκδήλωσης πυρκαγιάς είναι ιδιαίτερα υψηλή. Όλοι οι πολίτες θα πρέπει να βρίσκονται σε επαγρύπνηση, να αποφύγουν εργασίες, που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά και για οτιδήποτε πέσει στην αντίληψη τους να επικοινωνούν άμεσα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία στο 199.