Τελευταία Νέα

Διαβάστε και ενημερωθείτε με τα πιο πρόσφατα νέα, αποφάσεις και δελτία τύπου του Δήμου Αρταίων.

Το Χαμόγελο του Παιδιού και ο Δήμος Αρταίων στέκονται στο πλευρό της οικογένειας

21 Οκτωβρίου 2019

Δωρεάν ιατρικός και οδοντιατρικός έλεγχος για τα παιδιά έως 17 ετών.

Πρώτη ημέρα άφιξης του «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ» στην πόλη μας. Πρόκειται για την κινητή μονάδα  προληπτικής ιατρικής και οδοντιατρικής για τα παιδιά και τους μαθητές του Δήμου Αρταίων, από τον Oργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Η μονάδα «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» εγκαταστάθηκε νωρίς το πρωί μπροστά από το Δημαρχείο και θα παραμείνει έως την Παρασκευή  25 Οκτωβρίου, με τους γιατρούς να υποδέχονται και να εξετάζουν τους μικρούς μαθητές και τα παιδιά έως 17 ετών.

Σε προληπτικό ιατρικό και οδοντιατρικό έλεγχο υποβάλλονται μόνο τα παιδιά που έχουν μαζί τους υπογεγραμμένο σχετικό έντυπο συγκατάθεσης από τους γονείς, ή τους κηδεμόνες.

Στα παιδιά που υποβάλλονται σε προληπτικό ιατρικό και οδοντιατρικό έλεγχο, παραδίδεται ατομικό δελτίο προληπτικού ελέγχου, προκειμένου οι γονείς και κηδεμόνες τους να λάβουν γνώση και οδηγίες για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων.

Η κινητή μονάδα προληπτικής ιατρικής και οδοντιατρικής έχει τη δυνατότητα από τις 8:30 π.μ. έως τη 13:00 μ.μ. να εξετάζει καθημερινά 30 με 35 παιδιά.

Τον συντονισμό της δράσης έχει αναλάβει ο Δήμος Αρταίων και πιο συγκεκριμένα οι ενδιαφερόμενοι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν για ραντεβού με την Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας Παιδείας και Αθλητισμού – Τμήμα Κοινωνικής Μέριμνας και Εθελοντισμού του Δήμο Αρταίων.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2681362160 κα Μωραΐτη Σοφία και 2681362161 κα Αικατερίνη Παπαϊωάννου και ώρες 09.00 π.μ. έως 13.00 μ.μ.