Τελευταία Νέα

Διαβάστε και ενημερωθείτε με τα πιο πρόσφατα νέα, αποφάσεις και δελτία τύπου του Δήμου Αρταίων.

Το 7o Δημοτικό Σχολείο και το 3ο Νηπιαγωγείο παράγουν το δικό τους ρεύμα!

12 Ιουνίου 2023

Μπήκε σε λειτουργία το Φωτοβολταϊκό Σύστημα στην ταράτσα του σχολικού κτηρίου.

Το πρώτο σημαντικό έργο της Ενεργειακής Κοινότητας του Δήμου Αρταίων, είναι πλέον γεγονός και αφορά την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος στη στέγη του 7ου Δημοτικού Σχολείου. Έτσι πλέον, το Φωτοβολταϊκό του 7ου έχει συνδεθεί με το δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ και είναι έτοιμο να καλύψει τις ενεργειακές ανάγκες τόσο του Δημοτικού, όσο και του 3ου Νηπιαγωγείου. Πρόκειται πραγματικά για μια καλή είδηση!

Τα σχολεία, επισκέφτηκαν ο Δήμαρχος, όπου μαζί με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Παιδείας Δημήτρη Σφήκα και τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Σωτήρη Χρηστούλη συνομίλησαν με την Διευθύντρια του Σχολείου, Κατερίνα Χαλκιά.

Η ισχύς του φωτοβολταϊκού συστήματος που εγκαταστάθηκε παράγει ήδη «πράσινο» ηλεκτρικό ρεύμα, με ένα εμφανές αποτέλεσμα -τη μείωση των εξόδων λειτουργίας των σχολείων- και ένα ακόμη πιο ουσιαστικό -τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος διοξειδίου του άνθρακα του σχολείου στο περιβάλλον.

Όπως δήλωσε και ο Δήμαρχος Αρταίων, Χρήστος Τσιρογιάννης: «Δεν έτυχε, πέτυχε!».

«Είμαι πραγματικά χαρούμενος σήμερα. Η νέα γενιά της Άρτας αξίζει τα καλύτερα, καινοτόμες πρακτικές, προσέγγιση των πραγμάτων που κοιτάει μπροστά. Όμως, όλα αυτά δεν γίνονται μόνα τους. Έχουν να κάνουν με ένα ολόκληρο πλέγμα πράσινης πολιτικής που υλοποιούμε στον Δήμο: Φωτοβολταϊκά συστήματα, γεωθερμία, δημιουργία Ενεργειακής Κοινότητας, ενεργειακή αναβάθμιση σχολείων, δημοτικών κτιρίων και αθλητικών χώρων. Και ακόμη «πράσινο» κολυμβητήριο, αλλαγή του οδοφωτισμού με λάμπες χαμηλής κατανάλωσης LED, αντικατάσταση παλαιών οχημάτων με καινούργια, ενεργειακοί υπεύθυνοι για όλες τις Υπηρεσίες, τα Νομικά Πρόσωπα και τις Επιχειρήσεις του Δήμου για να μειώσουμε 10% την ηλεκτρική ενέργεια των κτηρίων. Είναι ξεκάθαρο πως η Νέα Άρτα που με τόσο κόπο δημιουργούμε, είναι μια Πράσινη Άρτα».

Ενώ από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Δημήτρης Σφήκας, πρόσθεσε:

«Είναι οι στιγμές ικανοποίησης που αισθάνεσαι όταν ως αιρετός, συμβάλλεις σε σημαντικά πράγματα του τομέα ευθύνης σου. Το σχολικό συγκρότημα, το 7° δημοτικό σχολείο & το 3° νηπιαγωγείο, λειτουργεί πλέον ως αυτοπαραγωγός ηλεκτρικής ενέργειας. Από τη στιγμή που ανέλαβα τα καθήκοντά μου ως Αντιδήμαρχος Παιδείας, αποτέλεσε προσωπικό στόχο, ένα προσωπικό στοίχημα. Δεν μπορούσα να δεχθώ πως υπάρχει ένα εγκατεστημένο φωτοβολταϊκό σύστημα στη σχολική μονάδα που δεν λειτουργεί για διάφορους λόγους και αγκυλώσεις. Οι συνθήκες ωστόσο ωρίμασαν, μας επέτρεψαν να το υλοποιήσουμε. Το κάναμε!

Το αποτέλεσμα μετράει. Έτσι θέλουμε να κριθούμε από τους Αρτινούς συνδημότες μας. Εκ του αποτελέσματος….. μιλάμε με έργα, όχι με λόγια».