Τελευταία Νέα

Διαβάστε και ενημερωθείτε με τα πιο πρόσφατα νέα, αποφάσεις και δελτία τύπου του Δήμου Αρταίων.

Την Άρτα επέλεξε το «ΔΙΑΖΩΜΑ» για την 16η Γενική του Συνέλευση

19 Σεπτεμβρίου 2023

Ο Σταύρος Μπένος και οι 300 σύνεδροι είδαν από κοντά την πρόοδο της Άρτας στον πολιτισμό.

Χρ. Τσιρογιάννης«Έτοιμο προς ένταξη με 6 εκ. ευρώ, στο Πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ) του ΕΣΠΑ, το έργο μας για την πολιτιστική διαδρομή των μνημείων της πόλης μας».

Αντιπροσωπεία του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ», αποτελούμενη από τον Πρόεδρο του, Σταύρο Μπένο, και 300 μέλη του Σωματείου, επισκέφτηκαν το προηγούμενο διάστημα την Ήπειρο και για τρεις ημέρες διέμειναν στην περιοχή της Άρτας, στο πλαίσιο της 16ης Γενικής Συνέλευσης του Σωματείου.

Με πρώτη στάση το Μικρό Θέατρο της Αμβρακίας, οι σύνεδροι περπάτησαν την όμορφη πολιτιστική διαδρομή της πόλης μας, κάνοντας χρήση των νέων υποδομών που έχει φτιάξει ο Δήμος προς διευκόλυνση των τουριστών/επισκεπτών.

Στη σύσκεψη που έγινε μεταξύ των μελών, ο Σταύρος Μπένος εξήρε τις προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής και τόνισε ότι ο Δήμος ήδη εργάζεται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου, ώστε «η πολιτιστική διαδρομή της Άρτας να συνδέει τα μνημεία της».

Ο Δήμαρχος, Χρήστος Τσιρογιάννης ως Μέλος του «Διαζώματος» ανέφερε σχετικά: «Ο πλούτος της Άρτας είναι η πολιτιστική της κληρονομιά. Ένα ακόμη λιθαράκι, η εγγραφή των εθίμων και αποκριάτικων δρώμενων της περιοχής μας στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Είμαστε προσανατολισμένοι να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για την ανάδειξη του πολιτιστικού πλούτου της Άρτας. Γιατί ξέρω ότι αυτό θα σημαίνει περισσότερες επισκέψεις και άρα καλύτερο εισόδημα για την τοπική μας οικονομία. Ότι κάνουμε λοιπόν, δεν είναι στα κουτουρού, υπάρχει στόχος και σχέδιο».