Τελευταία Νέα

Διαβάστε και ενημερωθείτε με τα πιο πρόσφατα νέα, αποφάσεις και δελτία τύπου του Δήμου Αρταίων.

Τιμήθηκαν και φέτος οι Ιστορικές Μάχες του Γριμπόβου

14 Μαΐου 2019

Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκαν χθες Κυριακή οι εκδηλώσεις για την επέτειο των Ιστορικών Μαχών Γριμπόβου του 1897 και του 1912-13. Παράλληλα, φέτος για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου, στην αίθουσα του Συλλόγου «Σκουφάς» ειδική εκδήλωση αφιερωμένη στους Αρτινούς ευεργέτες και στους εθελοντές, με αφορμή την επέτειο των μαχών του Γριμπόβου.

Στην εκδήλωση του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε ομιλία για τους Αρτινούς ευεργέτες και τη σημασία της προσφοράς τους από τον φιλόλογο –διδάκτωρ Ιστορίας Κωνσταντίνο Κωσταβασίλη, καθώς και παρουσίαση για τις μάχες του Γριμπόβου από τους Ντίνο Στυλιανό, Ντίνο Φώτιο, Επαμεινώνδα Νικάκη και Κατερίνα Σχισμένου.

Την Κυριακή, μετά την Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Γριμπόβου, ακολούθησε η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την εκπαιδευτικό Κατερίνα Σχισμένου, ενώ πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο πεσόντων.

«Τιμούμε σήμερα εκείνους που θυσιάστηκαν για να είμαστε σήμερα ελεύθεροι. Εκείνους που προέταξαν το καθήκον προς την πατρίδα, προς την οικογένεια προς κάθε έναν συνάνθρωπό τους. Οι ιστορικές μάχες του Γριμπόβου αποτελούν μια σελίδα της αιματοβαμμένης, αλλά και ένδοξης ελληνικής ιστορίας που οφείλουμε να γνωρίζουμε. Είναι χρέος μας να γνωρίζουμε και να τιμούμε την ιστορία του τόπου. Με τις εκδηλώσεις αυτές προβάλλουμε την ιστορία μας την περιοχή μας, δημιουργώντας την ταυτότητα της περιοχής μας» ανέφερε στη δήλωσή του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης.

Στις εκδηλώσεις παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ.κ. Καλλίνικος, οι Αντιδήμαρχοι Χριστόφορος Σιαφάκας, Κώστας Τράμπας και Κώστας Ζέρβας, ο Πρόεδρος της ΔΗΚΕΔΑ Μιχάλης Βλάχος, ο Πρόεδρος της ΑΔΑΕ Νίκος Λιόντος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Δημήτρης Βαρέλης, εκπρόσωποι της Αστυνομίας, του Στρατού και της Πυροσβεστικής, καθώς και εκπρόσωποι φορέων της περιοχής.