Τελευταία Νέα

Διαβάστε και ενημερωθείτε με τα πιο πρόσφατα νέα, αποφάσεις και δελτία τύπου του Δήμου Αρταίων.

Τεχνική συνάντηση για την αρχιτεκτονική μελέτη του «Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου Δήμου Αρταίων (open mall)»

07 Ιουλίου 2021

Τεχνική συνάντηση στο πλαίσιο της παρουσίασης της μελέτης για το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου Δήμου Αρταίων (open mall)», από τους μελετητές, διοργάνωσε ο Δήμος Αρταίων, με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου να κατατεθούν οι προτάσεις τους με απώτερο σκοπό την οριστικοποίηση της μελέτης.

Στη συνεδρίαση παρευρέθησαν  και τοποθετήθηκαν, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Δημήτρης Χουλιάρας, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Ευάγγελος Χρηστάκης, οι Αντιδήμαρχοι Νίκος Λιόντος, Δημήτρης Σφήκας, Κώστας Χαρακλιάς, Γιώργος Πανέτας, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου, Κώστας Ζέρβας, ο Διοικητής της Τροχαίας Άρτας Χρήστος Τυρολόγος, οι Διευθύντριες Τεχνικών Υπηρεσιών και Προγραμματισμού, ο Προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας και υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου Αρταίων.

«Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι από το πώς προχωρούν οι διαδικασίες και είμαι αισιόδοξος ότι θα παραδώσουμε ένα εμπορικό κέντρο απόλυτα ενταγμένο στις ανάγκες της τοπικής αγοράς», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιρογιάννης ενώ πρόσθεσε: «Η παρουσία σας κρίνεται πολύτιμη ώστε και με τη δική σας άποψη και πρόταση να οριστικοποιηθεί η εν λόγω μελέτη».

Σκοπός της μελέτης είναι αφενός να αναβαθμισθεί η περιοχή του κέντρου της πόλης της Άρτας και αφετέρου ο σχεδιασμός επεμβάσεων για τη διαμόρφωση ενός λειτουργικού δημόσιου χώρου που να αναδεικνύει το αστικό και φυσικό τοπίο. Παρεμβάσεις που θα εξυπηρετούν τις σύγχρονες ανάγκες της πόλης, διατηρώντας τα σημεία αναφοράς και τη συλλογική μνήμη, ενώ παράλληλα θα προστατεύουν και θα εμπλουτίζουν το υφιστάμενο πράσινο.

Η δημιουργία open mall στην Άρτα, ένα από τα ελάχιστα που θα διαθέτει η Ήπειρος και αποτελεί έργο με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ. Ειδικότερα, o Δήμος Αρταίων χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ με 1,5 εκ. ευρώ και ο Εμπορικός Σύλλογος με 400.000 ευρώ, ενώ τα υπόλοιπα χρήματα θα διατεθούν από δημοτικούς πόρους.

Με το Open Mall, η Άρτα θα αναβαθμίσει τον αστικό της χαρακτήρα, ώστε η πολιτιστική παράδοση, η οικιστική δομή και το φυσικό περιβάλλον της ευρύτερης περιοχής, να εξακολουθήσουν να προσδίδουν τον ιδιαίτερο χαρακτήρα στην περιοχή παρέμβασης και να αποτελέσουν στοιχεία ήπιας τουριστικής ανάπτυξης και προσέλκυσης αυξημένης εμπορικής δραστηριότητας.

Η πρώτη έκδοση της αρχιτεκτονικής μελέτης έχει σταλεί, προς τον Εμπορικό Σύλλογο και στο ΤΕΕ, ώστε να κατατεθούν οι προτάσεις και οι απόψεις τους και αφού οριστικοποιηθεί η μελέτη να παρουσιαστεί στο Δημοτικό Συμβούλιο.