Τελευταία Νέα

Διαβάστε και ενημερωθείτε με τα πιο πρόσφατα νέα, αποφάσεις και δελτία τύπου του Δήμου Αρταίων.

Σύσταση Συντονιστικού Κέντρου Διαχείρισης Κορωνοϊού στο Δήμο Αρταίων

20 Μαρτίου 2020

Στον 2ο όροφο του Δημαρχείου,  Δευτέρα έως Κυριακή από 8:00π.μ έως 8:00μ.μ

Στην σύσταση  Συντονιστικού Κέντρου Διαχείρισης Κορωνοϊού (Συ. Κε. Δι. Κ) προχώρησε ο Δήμος Αρταίων μετά από απόφαση του Δήμαρχου Αρταίων Χρήστου Τσιρογιάννη, με στόχο την άμεση και υπεύθυνη αντιμετώπιση της κρίσης και την παροχή αποτελεσματικής βοήθειας προς τους δημότες.

Το Ειδικό Γραφείο θα στεγάζεται στο 2ο όροφο του Δημαρχείου, Δευτέρα έως Κυριακή με ώρες λειτουργίας από τις  8:00π.μ έως τις 8:00μ.μ μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας στο 26813 62131  ή στο  e-mail covid19@arta.gr αναλαμβάνοντας  τις εξής δράσεις:

  • Την επικοινωνία με όλους τους επίσημους φορείς για τον κορωνοϊό, και έχει τον επιχειρησιακό σχεδιασμό και τη συνεργασία όλων των συναρμόδιων φορέων (επικοινωνία με Υπουργεία, νοσοκομείο, κέντρο υγείας, πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση κλπ).
  • Δίνει πληροφορίες στα ηλεκτρονικά η/και στα τηλεφωνικά αιτήματα των πολιτών.
  • Αναλαμβάνει την προμήθεια των αντισηπτικών, απολυμαντικών αλλά και λοιπών προμηθειών π.χ μάσκες γάντια και τη διάθεση τους στα σημεία αναφοράς.
  • Γνωρίζει όλα τα νομοθετήματα που αφορούν σε κατεπείγοντα μέτρα και αφορούν στο αφορά το θέμα του κορωνοϊού και ενημερώνει οποιονδήποτε αιτείται ενημέρωσης.
  • Συγκεντρώνει και διαθέτει όλα τα έντυπα ιχνηλασιμότητας των δημοτικών κτιρίων και των νομικών προσώπων.
  • Συνεργάζεται άμεσα με τη επιτροπή προστασίας του κορωνοϊού η οποία έχει συγκροτηθεί με απόφαση Δημάρχου.

Τα άτομα που θα στελεχώσουν το τμήμα απαρτίζονται από το διαθέσιμο προσωπικό όλων των υπηρεσιών του Δήμου και των Νομικών προσώπων σε βάρδιες των δύο ατόμων.

Επικεφαλής  του Συντονιστικού Κέντρου Διαχείρισης Κορωνοϊού  θα είναι ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αρταίων Κώστας Ζέρβας.

Η παραπάνω απόφαση θα τροποποιείται ανάλογα με τις ανάγκες του Δήμου και σε συνέχεια των εξελίξεων και συνθηκών της χώρας.