Τελευταία Νέα

Διαβάστε και ενημερωθείτε με τα πιο πρόσφατα νέα, αποφάσεις και δελτία τύπου του Δήμου Αρταίων.

Σύσκεψη των Αυτοδιοικητικών της Ηπείρου στην Άρτα παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη

06 Ιουνίου 2022

Χρ. Τσιρογιάννης: «Η συνεργασία και η μεθοδική δουλειά φέρνει πάντα αποτελέσματα προς όφελος των τοπικών μας κοινωνιών και των δημοτών μας».

Το Δημαρχείο της Άρτας επισκέφτηκε την Παρασκευή 3 Ιουνίου το απόγευμα, ο Υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, στο πλαίσιο των επισκέψεων που πραγματοποιεί ο Υπουργός, με την Αυτοδιοίκηση. Είχε προηγηθεί πρόσκληση του Δημάρχου Αρταίων  Χρήστου Τσιρογιάννη για ευρεία σύσκεψη των Αυτοδιοικητικών της Ηπείρου.

Το πολύ καλό κλίμα της συνάντησης, έδωσε την ευκαιρία σε όλους τους προσκεκλημένους να τοποθετηθούν για τα θέματα που τους απασχολούν, με τον Υπουργό κ. Μάκη Βορίδη να ακούει πολύ προσεκτικά δίνοντας απαντήσεις, ενώ δεσμεύτηκε για λύσεις. Κατά την διάρκεια της σύσκεψης οι Αυτοδιοικητικοί έθεσαν στον Υπουργό τα εξής ζητήματα:

  • Την άμεση αναγκαιότητα προσλήψεων μόνιμου προσωπικού, σε Δήμους, ΔΕΥΑ και Υπηρεσίες Δόμησης
  • Την περαιτέρω οικονομική ενίσχυση των Δήμων μέσω ΚΑΠ και ΣΑΤΑ
  • Την πορεία υλοποίησης του Χρηματοδοτικού Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης»
  • Την έκδοση Προσκλήσεων από Ταμείο Ανάκαμψης για έργα των Δήμων
  • Την Χρηματοδότηση των Δήμων από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων
  • Την Διαχείριση των αδέσποτων ζώων
  • Την εύρεση εργατών γης για την συγκομιδή των αγροτικών προϊόντων
  • Την αύξηση του ενεργειακού κόστους και του κόστους διαχείρισης των απορριμμάτων
  • Την στελέχωση και τους πόρους των Τμημάτων της Πολιτικής Προστασίας των Δήμων

Στις δηλώσεις του ο Υπουργός επεσήμανε τη σημαντική στήριξη που έχουν λάβει τόσο η Τοπική Αυτοδιοίκηση όσο και οι πολίτες και οι επιχειρήσεις την χώρας μας από την παρούσα Κυβέρνηση, σε όλες τις διαδοχικές κρίσεις τις οποίες κλήθηκε να αντιμετωπίσει η πατρίδα μας και υπενθύμισε ότι αυτό συνέβη χωρίς να διαταραχτεί το μεταρρυθμιστικό της πρόγραμμα, το οποίο εφαρμόστηκε στο ακέραιο κάτω από αυτές τις ιδιαίτερες συνθήκες.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Στύλιος, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Ηπείρου και Δήμαρχος Δωδώνης Χρήστος Ντακαλέτσης, ο Πρόεδρος του  Περιφερειακού Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων και Δήμαρχος Ζηρού Νίκος Καλαντζής, ο Δήμαρχος Πρεβέζης Νίκος Γεωργάκος, ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γιάννης Λώλος, η Δήμαρχος Νικολάου Σκουφά Ροζίνα Βαβέτση, ο Δήμαρχος Κεντρικών Τζουμέρκων, Χρήστος Χασιάκος, ο Δήμαρχος Γεωργίου Καραϊσκάκη, Περικλής Μίγδος, ο Δήμαρχος Πάργας Νίκος Ζαχαριάς, ο Δήμαρχος Πωγωνίου Κωνσταντίνος Καψάλης, ο Δήμαρχος Κονίτσης Νικόλαος Εξάρχου, ο Δήμαρχος Σουλίου Γιάννης Καραγιάννης, , ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας Βασίλης Ψαθάς, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Δημήτρης Βαρέλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας, Θωμάς Πιτούλης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αρταίων Κώστας Τράμπας, ο  Αντιδήμαρχος Παιδείας Δημήτρης και Κοινωνικής Μέριμνας Ευαγγέλου, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Π.Ε Άρτας Αναστασία Σίμου – Τάσιου και Ιωάννης Κατέρης ο Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Άρτας Νίκος Σπύρου και Μέλη της.