Τελευταία Νέα

Διαβάστε και ενημερωθείτε με τα πιο πρόσφατα νέα, αποφάσεις και δελτία τύπου του Δήμου Αρταίων.

Σύσκεψη για την σύνταξη ΟΧΕ για την αξιοποίηση της Λίμνης Πουρναρίου, με στόχο την χρηματοδότηση έργων από το νέο ΕΣΠΑ

11 Οκτωβρίου 2022

Μια πρώτη συνάντηση πραγματοποιήθηκε χθες στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου με κύριο θέμα συζήτησης, τη σύνταξη Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ) για την αξιοποίηση της Τεχνητής Λίμνης Πουρναριού και της Παραλίμνιας ζώνης. Την πρωτοβουλία είχε η Δημοτική Αρχή, σε συνέχεια της προσπάθειας που γίνεται ώστε όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς να έχουν κοινό βηματισμό και άρα περισσότερες πιθανότητες διεκδίκησης για χρηματοδότηση του έργου από το ΕΣΠΑ και τη νέα Προγραμματική Περίοδο.

Παρόντες στην συνεδρίαση, διατυπώνοντας την άποψη τους, ήταν ο Δήμαρχος Κεντρικών Τζουμέρκων Χρήστος Χασιάκος, ο Δήμαρχος Γεωργίου Καραϊσκάκη Περικλής Μίγδος, ο Διευθυντής Προγραμματισμού του Δήμου Νικολάου Σκουφά Ηλίας Σερβετάς, οι μελετητές, η Ομάδα Πρωτοβουλίας Πολιτών για την Αξιοποίηση της Λίμνης Πουρναρίου & της Παραλίμνιας Ζώνης, Αντιδήμαρχοι και Υπηρεσιακά Στελέχη του Δήμου Αρταίων.

Υπενθυμίζεται πως ο Δήμαρχος Αρταίων με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της ΠΕΔ κ. Χρήστο Ντακαλέτση είχε ζητήσει την χρηματοδότηση και σύνταξη σχεδίου Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ) για την αξιοποίηση της Τεχνητής Λίμνης Πουρναρίου και της Παραλίμνιας ζώνης, ώστε ο Δήμος να μπορεί να διεκδικήσει χρηματοδότηση από την νέα προγραμματική περίοδο 2021- 2027. Μια χρηματοδότηση για την οποία απαιτούνται συγκεκριμένες προδιαγραφές για τις ΟΧΕ, κοινές με τα Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης.