Τελευταία Νέα

Διαβάστε και ενημερωθείτε με τα πιο πρόσφατα νέα, αποφάσεις και δελτία τύπου του Δήμου Αρταίων.

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό Οργάνου (Σ.Τ.Ο.) του Δήμου Αρταίων, με θέμα «Προγραμματισμός ενόψει Αντιπυρικής περιόδου»

08 Απριλίου 2022

Με βάση την πολύ καλή προετοιμασία και επίδοση της περσινής χρονιάς, έτοιμο και φέτος το Συντονιστικό. 

Λήψη μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας. Τι οφείλουν να κάνουν οι ιδιώτες.

Στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Αρταίων, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου (Σ.Τ.Ο.) του Δήμου Αρταίων, με θέμα: «Προγραμματισμός ενόψει Αντιπυρικής περιόδου». Στόχος της σύσκεψης, ο καλύτερος συντονισμός και η προετοιμασία για την πρόληψη, αλλά και την αντιμετώπιση πυρκαγιών ενόψει και της αναπηρικής περιόδου 2022. Αυτό που τονίστηκε στην αίθουσα από όλους τους εμπλεκόμενος φορείς ήταν η πολύ καλή προετοιμασία και επίδοση της περσινής χρονιάς.

«Το μυστικό για την προστασία από τις πυρκαγιές είναι η πρόληψη και ο απαραίτητος συντονισμός», ανέφερε στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, Παντελής Κωλέτσος, επιπλέον σημείωσε ότι η συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς είναι εξαιρετική και ο Δήμος Αρταίων, με την πολιτική προστασία είναι σε πλήρη ετοιμότητα. «Θα πρέπει τόσο οι φορείς, όσο και οι πολίτες να κάνουν τις απαραίτητες ενέργειες και να συνεργάζονται μεταξύ τους, προκειμένου να προετοιμαστούμε για την αντιμετώπιση  των προβλημάτων που πιθανόν να προκύψουν».

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Διοικητής της Π.Υ Νομού Άρτας κ. Σπύρος Παπαστάθης, ο Διοικητής της Π.Υ Δήμου Αρταίων κ. Απόστολος Παπαποστολού, ο Υποδιοικητής της Π.Υ Άρτας, κ. Γιώργος Δημητρίου, ο Υποδιοικητής του Στρατοπέδου Άρτας Σπυρίδων Γούλας, ο προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας Π.Ε Άρτας, Κώστας Τζουμάκας, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δασών Άρτας κ. Δημήτριος Χελάς, ο Προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αρταίων Γιώργος Τζελέπης και ο Προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας Κώστας Σταμάτης.

Επιπλέον επισημάνθηκε, ότι άκρως απαραίτητος είναι ο καθαρισμός οικοπέδων από ιδιώτες για την πρόληψη των πυρκαγιών. Από την 1η Μαΐου ξεκίνα επίσημα η αντιπυρική περίοδος 2022, γεγονός που σημαίνει ότι μπαίνουν σε ισχύ μια σειρά από απαγορεύσεις, νέα πυροσβεστική διάταξη, με στόχο την πρόληψη και την μείωση πιθανών πυρκαγιών στον Δήμο μας.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται όλοι οι ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές οικοπέδων και λοιπών ακάλυπτων χώρων που βρίσκονται εντός της πόλης και των οικισμών του Δήμου Αρταίων, και σε απόσταση 100 μέτρων από τα όρια των οικισμών, να μεριμνήσουν για τον καθαρισμό και αποψίλωση των πιο πάνω χώρων, καθώς και απομάκρυνση τους.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την νομοθεσία, σε περίπτωση που οι ιδιοκτήτες δεν καθαρίσουν τα οικόπεδα, τους ακάλυπτους χώρους κλπ, ο Δήμος είναι αναγκασμένος να τα καθαρίσει ο ίδιος επιβάλλοντας, την χρέωση των εργασιών αλλά και διπλό πρόστιμο.

Παρακαλούνται όλοι οι Δημότες να μεριμνήσουν άμεσα για τον καθαρισμό των οικοπέδων τους, και να τα διατηρούν καθαρά καθόλη την διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, η οποία έχει διάρκεια από 1/5 έως 31/10/2022 τόσο για την ασφάλεια όσο και για την αποφυγή επιβολής προστίμων από τον Δήμο.