Τελευταία Νέα

Διαβάστε και ενημερωθείτε με τα πιο πρόσφατα νέα, αποφάσεις και δελτία τύπου του Δήμου Αρταίων.

Συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αρταίων με 21 θέματα συζήτησης

20 Οκτωβρίου 2020

Πρωτοβουλία Δημοτικής Αρχής για
«Ανοιχτά Μικρόφωνα- Ανοιχτός Διάλογος» στο Δημοτικό Ραδιόφωνο της πόλης.

Με 21 τακτικά θέματα ημερήσιας διάταξης συνεδρίασε χθες το απόγευμα, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αρταίων, παρουσία και του Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Άρτας Δημήτρη Χουλιάρα, τηρώντας φυσικά όλα τα μέτρα ατομικής προστασίας.

Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης, ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης, ενημέρωσε διεξοδικά το Δημοτικό Συμβούλιο αναφορικά με τα έργα που τρέχουν αυτό το διάστημα στο Δήμο, και συγκεκριμένα για την πορεία των εργασιών των μεγάλων αναπτυξιακών έργων της Άρτας,  όπως το ΞΕΝΙΑ, το ΟPEN  MALL, τις αναπλάσεις σε Παρηγορήτρια και Κάστρο, το Μόνιμο Στεγασμένο Εκθεσιακό Κέντρο και την Γεφύρωση του Ποταμού Αράχθου.

Ειδικά για την γεφύρωση του Αράχθου, ο Δήμαρχος Αρταίων δήλωσε: “Προχωράμε, πάμε να γεφυρώσουμε τον Άραχθο, ένα Άραχθο μη οριοθετημένο ακόμη, ένα ιδιαίτερα δύσκολο έργο, αλλά θα τα καταφέρουμε και θα βάλουμε τον θεμέλιο λίθο επί θητείας μας”.

Κατά την διάρκεια του Συμβουλίου, δεν έλειψαν και οι τοποθετήσεις όλων των παρατάξεων σχετικά με την επιλογή τους να απέχουν από την προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα την ακύρωσή του και την μετάθεσή λήψης σημαντικών αποφάσεων σε άλλο χρόνο.

Σημειώνεται, πως ο Δήμαρχος ανακοίνωσε στο Σώμα μία νέα πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής, για την «ενίσχυση του διαλόγου και της πληροφόρησης των πολιτών, ώστε να έχουν ακόμη καλύτερη άποψη για τα τεκταινόμενα», όπως δήλωσε ο κ. Τσιρογιάννης. Η πρωτοβουλία αφορά την δημιουργία μιας ειδικής ζώνης εκπομπών στο Δημοτικό Ραδιόφωνο από τους Δημοτικούς Συμβούλους όλων των παρατάξεων. Πεποίθηση της δημοτικής αρχής, είναι «ανοιχτά μικρόφωνα – ανοιχτός διάλογος», ώστε ο Αρτινός λαός να γνωρίζει τι πρεσβεύουν οι παρατάξεις.

Τέλος, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, κ. Χουλιάρας ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο σχετικά με σημαντικά προβλήματα που εντοπίζονται στον Κεντρικό Πεζόδρομο, όπως καθαριότητα και παραβατικότητα, και ζήτησε να ενταθεί ακόμη περισσότερο η προσπάθεια του Δήμου σ’ αυτούς τους τομείς.