Τελευταία Νέα

Διαβάστε και ενημερωθείτε με τα πιο πρόσφατα νέα, αποφάσεις και δελτία τύπου του Δήμου Αρταίων.

Συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων αναφορικά με την πρόταση του κ. Στύλιου για την αξιοποίηση του ΞΕΝΙΑ με χώρους δωρεάν φιλοξενίας: Αρνητικές όλες οι Παρατάξεις.

11 Απριλίου 2023

Αρνητικές εμφανίστηκαν όλες οι Δημοτικές Παρατάξεις στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σχετικά με τη πρόταση που κατέθεσε προς συζήτηση προ ημερών ο κ. Στύλιος αναφορικά με την αξιοποίηση του ΞΕΝΙΑ. Η πρόταση περιελάμβανε τη δημιουργία δωματίων για δωρεάν φιλοξενία στο ΞΕΝΙΑ.

Της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, είχαν προηγηθεί οι επίσημες εισηγήσεις της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών και της Διεύθυνσης Προγραμματισμού, Πληροφορικής και Περιβαλλοντικών Πολιτικών του Δήμου Αρταίων, όπου έθεταν σοβαρά ερωτήματα για την εγκυρότητα και την ωριμότητα της πρότασης που κατέθεσε ο κ. Στύλιος, ο οποίος προτείνει χώρους δωρεάν φιλοξενίας και όχι ξενοδοχείο. Σοβαρά ερωτήματα τίθενται επίσης, για τα 12 εκατομμύρια ευρώ που έχει «κλειδώσει» ο Δήμος και πως μια πιθανή αλλαγή πλεύσης θέτει σε κίνδυνο ακόμη και την ίδια την χρηματοδότηση.

Έτσι, οι Δημοτικές Παρατάξεις, έχοντας και τις εισηγήσεις των Υπηρεσιών του Δήμου, γνωρίζοντας όλες τις επίσημες κυβερνητικές θέσεις που έχουν εκφραστεί από το 2016, όταν πρωτοξεκίνησε η προσπάθεια ανάκτησης του ΞΕΝΙΑ Άρτας και απόδοσής του ζωντανό στην Αρτινή κοινωνία, τάχθηκαν κατά της πρότασης του κ. Στύλιου.

Εξαίρεση αποτέλεσε ο πρόσφατα ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Χριστόφορος Σιαφάκας, ο οποίος άλλαξε τη θέση που είχε ψηφίσει εδώ και χρόνια, και συγκεκριμένα την θετική ψήφο που είχε δώσει σε 11 συνεδριάσεις όλα τα προηγούμενα χρόνια. Η μετατόπιση αυτή, προκάλεσε τον έντονο σχολιασμό των Δημοτικών Παρατάξεων, οι οποίες έκαναν λόγο για καιροσκοπισμό «που αφαιρούν από το Δημοτικό μας Συμβούλιο την σοβαρότητα που απαιτείται. Είναι αδύνατον αυτοί που ψήφιζαν ναι σε όλα, τώρα να ρισκάρουν την δημοπράτηση ενός τόσου σημαντικού έργου», καταλήγοντας «πως η πολιτική έχει και τα όρια της και πως οφείλουν να αντιληφθούν κάποιοι πως το Δημοτικό Συμβούλιο δεν είναι ένας χώρος που ερχόμαστε για ένα πεντάλεπτο σόου και τελειώσαμε. Το θέμα είναι έξω να μπορούμε να σηκώσουμε το ανάστημά μας και να κυκλοφορήσουμε, γιατί έξω είναι η πραγματική ζωή».

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Χρήστος Τσιρογιάννης, ξεκαθάρισε πως: «Όλες οι προηγούμενες Κυβερνήσεις έχουν ταχθεί υπέρ της πρότασης που ετοιμαζόμαστε να δημοπρατήσουμε. Το ίδιο και η νυν κυβέρνηση! Μόλις στις 5 Απριλίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε για το ΞΕΝΙΑ από την εκδήλωση στα Γιάννενα, ότι η θέση της Κυβέρνησης είναι υπέρ της πολιτιστικής αξιοποίησης και των 12 εκατομμυρίων ευρώ. Αυτό, θεωρώ, ότι τα απαντά όλα. Και συντάσσομαι πλήρως με τους συναδέλφους που είπαν πως η πολιτική πρέπει να έχει όρια. Και επειδή δεν προερχόμαστε από παρθενογέννηση κομματικά και όλοι έχουμε πολιτικές αναφορές να πω και τούτο: εγώ είμαι με την Κυβέρνηση και τον Μητσοτάκη. Ο Μητσοτάκης είπε 12 εκατομμύρια για πολιτισμό στον ΞΕΝΙΑ. Το 2019 ο κ. Τσίπρας στην περιοδεία του εδώ στην πόλη μας μίλαγε και εκείνος για πολιτιστικό ΞΕΝΙΑ».