Τελευταία Νέα

Διαβάστε και ενημερωθείτε με τα πιο πρόσφατα νέα, αποφάσεις και δελτία τύπου του Δήμου Αρταίων.

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις του Δήμου Αρταίων για υποδομές ΑμεΑ

07 Ιανουαρίου 2021

Ράμπες και WC ΑμεΑ στα σχολεία

Με στόχο τη δημιουργία υποδομών που αναβαθμίζουν την ποιότητα της καθημερινότητας των συμπολιτών μας ΑμεΑ και ειδικά των παιδιών, συνεχίζονται οι παρεμβάσεις του Δήμου Αρταίων. Σειρά έχουν υποδομές στα σχολεία και συγκεκριμένα ράμπες και τουαλέτες, στις σχολικές μονάδες, αφού η Δημοτική Αρχή πρότεινε και το Υπουργείο Εσωτερικών ενέταξε τις σχετικές προβλέψεις στο πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ».

Η Δημοτική Αρχή υλοποιεί σταθερά και μεθοδικά δράσεις και πολιτικές για την διευκόλυνση της προσβασιμότητας των Ατόμων με Αναπηρία στους χώρους εκπαίδευσης, αναψυχής, αθλητισμού. Τώρα με το νέο αυτό έργο, προϋπολογισμού 310.620,00 ευρώ, αναμένεται να υπάρξουν απαραίτητες και αυτονόητες προϋποθέσεις για την αυτόνομη εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας.

Με αφορμή την ένταξη προς χρηματοδότηση του εν λόγω σημαντικού έργου ο Δήμαρχος Αρταίων, Χρήστος Τσιρογιάννης, δήλωσε: «Είναι ξεκάθαρη η πολιτική μας βούληση για ανεμπόδιστη κίνηση των ΑμεΑ μέσα στην πόλη, σε δημόσιες υποδομές, στα σχολεία. Η εξέλιξη αυτή μας χαροποιεί ιδιαίτερα, είναι υποχρέωσή μας και ως τέτοια την αντιλαμβανόμαστε απέναντι στους συμπολίτες μας ΑμεΑ και στις οικογένειες τους».