Τελευταία Νέα

Διαβάστε και ενημερωθείτε με τα πιο πρόσφατα νέα, αποφάσεις και δελτία τύπου του Δήμου Αρταίων.

Συνεχίζει σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία του Δήμου για την αντιμετώπιση των έντονων καιρικών φαινομένων

08 Ιανουαρίου 2019

ΧΡ. ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗΣ: «Αντιμετωπίστηκαν αποτελεσματικά οι χιονοπτώσεις»

Απολογισμός και συντονισμός του έργου για τις επόμενες ημέρες, καθώς προβλέπεται νέο κύμα κακοκαιρίας, πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στο Δημαρχείο Άρτας, κατά την έκτακτη συνεδρίαση του τοπικού συντονιστικού οργάνου πολιτικής προστασίας του Δήμου Αρταίων.

Με αφορμή την κακοκαιρία των προηγούμενων ημερών και τις πολλές χιονοπτώσεις στα ορεινά, αλλά και τον συνεχιζόμενο παγετό λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασίων, τονίστηκε η σημασία της συνεργασίας όλων των υπηρεσιών για την επίλυση των προβλημάτων που εμφανίστηκαν.

Να σημειωθεί ότι η Πολιτική Προστασία του Δήμου Αρταίων συνεχίζει να βρίσκεται σε επιφυλακή για την αντιμετώπιση των καιρικών φαινομένων. Το πρώτο κύμα που περιελάμβανε έντονη χιονόπτωση στα ορεινά του Δήμου Αρταίων, αλλά και μέσα στην πόλη και κυρίως στο λόφο Περάνθης αντιμετωπίστηκε με επιτυχία. Τα μηχανήματα του Δήμου παραμένουν σε επιφυλακή ρίχνοντας αλάτι στους δρόμους στα ορεινά ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα με τον παγετό.  Μέχρι σήμερα έχουν χρησιμοποιηθεί πάνω από 100 τόνοι αλάτι, ενώ ο Δήμος είχε στη διάθεσή του ένα γκρέιντερ, ένα σκαπτικό μηχάνημα (JCB), μια μεγάλη αλατιέρα και δύο μικρές, ενώ είναι συμβεβλημένος με ιδιώτες που διαθέτουν μηχανήματα για την αντιμετώπιση προβλημάτων σε κάθε τοπική κοινότητα.

«Οι εργαζόμενοι και τα μηχανήματα του Δήμου Αρταίων, οι ιδιώτες με τα μηχανήματά τους που είναι συμβεβλημένα με τον Δήμο, οι πρόεδροι και οι τοπικοί σύμβουλοι των χωριών, η ΔΟΑΚ, οι ενεργοί πολίτες, κατάφεραν με επιτυχία να καθαρίσουν από το χιόνι και να ρίχνουν συνεχώς αλάτι στο κεντρικό οδικό δίκτυο, δίνοντας το σε ασφαλή κυκλοφορία και διευκολύνοντας τους οδηγούς. Και για αυτό τους αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους εμπλεκόμενους, αλλά και στους πολίτες για την συνεργασία και την κατανόηση τους. Παραμένουμε σε εγρήγορση και σε επιφυλακή για την αντιμετώπιση και του νέου κύματος τις επόμενες ημέρες. Στόχος μας είναι η ασφάλεια των συμπολιτών και των περιουσιών τους» αναφέρει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης.

Τέλος, να σημειωθεί ότι στη σημερινή συνεδρίαση του τοπικού Συντονιστικού Οργάνου παρέστησαν οι: Κώστας Ζέρβας, Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Αρμόδιος για την Πολιτική Προστασία του Δήμου, Χριστόφορος Σιαφάκας, Δημήτρης Σφήκας, Μιχάλης Κοτσαρίνης, Γιώργος Λιλής Αντιδήμαρχοι Αρταίων, Θεόδωρος Μπαλατσούκας, Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Δήμου Αρταίων, Σοφία Γρύλλια, Διευθύντρια Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Αρταίων, Ελένη Τζίμα, Διευθύντρια Τμήματος Πρασίνου Δήμου Αρταίων, Γρηγόρης Περδίκης, Διευθυντής Υδροηλεκτρικού Φράγματος Πουρναρίου, Απόστολος Κουτσούκης, υποδιοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Άρτας, Κώστας Τζουμάκας, Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Άρτας, Δημήτρης Βάσσης, ΔΕΔΔΗΕ, Χρήστος Τυρολόγος, Διευθυντής Τροχαίας Άρτας, Ηλίας Μήτσιος, Υποδιοικητής Αστυνομικού Τμήματος Άρτας, Αργύρης Βαρέλης εργαζόμενος Δήμου Αρταίων, Εμμανουήλ Γοργόλης, Προϊστάμενος Διεύθυνσης Δασών Αρτας, Κωνσταντίνος Σταμάτης, Προϊστάμενος Δημοτικής Αστυνομίας, Κωνσταντίνος Τσαδήμας, Νίκος Τράμπας, Άννα Παπαλαμπίδη, Δημήτριος Γεωργίου, Κώστας Βήχας, Κατερίνα Κορλοκώστα από τη ΔΟΑΚ, Νίκος Τριανταφυλλάκης, ΔΕΥΑ Άρτας.