Τελευταία Νέα

Διαβάστε και ενημερωθείτε με τα πιο πρόσφατα νέα, αποφάσεις και δελτία τύπου του Δήμου Αρταίων.

Συνάντηση του Δημάρχου Αρταίων με την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Άρτας

17 Μαΐου 2024

Εχέγγυο επιτυχίας η συνεργασία και η κοινή ατζέντα σε θέματα Πολιτισμού

Συνάντηση με την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Άρτας, κ. Θεοδώρα Κοντογιάννη, είχε ο Δήμαρχος Αρταίων, κ. Χριστόφορος Σιαφάκας, προκειμένου να συζητήσουν την προώθηση και την αξιοποίηση των αρχαιολογικών χώρων της πόλης και της ευρύτερης περιοχής. Παρών ήταν και ο αρχαιολόγος, κ. Άρης Βάσιος, και η συνάντηση επικεντρώθηκε στην ανάγκη ενίσχυσης της πολιτιστικής κληρονομιάς και την ενσωμάτωση της ιστορίας της Άρτας στο σύγχρονο αστικό περιβάλλον μέσω πολιτιστικών δράσεων και διαδρομών. Συζητήθηκαν σχέδια που αφορούν δράσεις που θα λάβουν χώρα μέσα στο έτος 2024, αλλά και μακροπρόθεσμοι στόχοι αναφορικά με την πολιτιστική ανάπτυξη.

Πιο συγκεκριμένα, επικεντρώθηκαν στην αξιοποίηση του Κάστρου και στη διαμόρφωση της εσωτερικής Ακρόπολης με τη δημιουργία χώρου για την πραγματοποίηση μικρών παραστάσεων. Έγινε ιδιαίτερη αναφορά στη σύνταξη μελέτης διαμόρφωσης του χώρου του μικρού θεάτρου και στους τρόπους αξιοποίησής του. Επιπλέον, συζητήθηκε η ανάγκη συνεργασίας για την απαλλοτρίωση και κατεδάφιση παραπηγμάτων επί της οδού Πέτα, στις παρυφές του Κάστρου, ώστε αυτό να αναδειχθεί με τον καλύτερο τρόπο.

Τέλος, Η συζήτηση ανέδειξε επίσης την ανάγκη για την ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων και την αξιοποίηση των μνημείων. Ο κ. Σιαφάκας τόνισε τη σημασία της συνεργασίας με την Εφορεία Αρχαιοτήτων για την υλοποίηση έργων που θα προωθήσουν την ιστορία του τόπου, την τοπική ανάπτυξη και την τουριστική προβολή.