Τελευταία Νέα

Διαβάστε και ενημερωθείτε με τα πιο πρόσφατα νέα, αποφάσεις και δελτία τύπου του Δήμου Αρταίων.

Συνάντηση του Δημάρχου Αρταίων με τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδαυγής «Η Αγία Παρασκευή»

13 Μαρτίου 2024

Χριστόφορος Σιαφάκας: «Ο Δήμος θα σταθεί αρωγός και συμπαραστάτης σε δράσεις Πολιτισμού»

Mε μέλη του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδαυγής Άρτας «Η Αγία Παρασκευή» συναντήθηκε την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2024 ο Δήμαρχος Αρταίων κ. Χριστόφορος Σιαφάκας, έχοντας μία εποικοδομητική συζήτηση μαζί τους, σε φιλικό και εγκάρδιο κλίμα, σχετικά με βραχυπρόθεσμους στόχους του Συλλόγου.
Συζητήθηκαν τα σχέδια για Πολιτιστικές δράσεις που θα λάβουν χώρα μέσα στο έτος 2024 αλλά και μακροπρόθεσμοι στόχοι αναφορικά με την πολιτιστική ανάπτυξη της Ροδαυγής και τη μετατροπή της σε τόπο προορισμού για ντόπιους και ξένους επισκέπτες.
Πιο συγκεκριμένα, στη συνάντηση παρευρέθηκαν τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου, η πρόεδρος κ. Παπαβασιλείου Μαρία, ο αντιπρόεδρος κ. Γεώργιος Μάνος, η γενική γραμματέας κ. Μαρία Μπίμπα και το μέλος κ. Χρυσούλα Βαγγέλη-Κομζιά, και συζητήθηκαν θέματα όπως η συντήρηση του κοινοτικού καταστήματος -όπου στεγάζεται μεταξύ άλλων φορέων και ο Πολιτιστικός Σύλλογος με τη Βιβλιοθήκη-Κέντρο Πολιτισμού και το Λαογραφικό Μουσείο του- καθώς και η εναρμόνιση της όψης του εν λόγω κτιρίου με τον περιβάλλοντα χώρο της πλατείας και του Ιερού Ναού της Αγίας Παρασκευής. Επίσης, έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην καταγραφή, πιστοποίηση και σήμανση μονοπατιών της Ροδαυγής καθώς και η δημιουργία σε αυτά χώρων ανάπαυσης, π.χ. τοποθέτηση παγκακιών.
Επιπλέον, συζητήθηκε η ανάγκη να δημιουργηθούν τουαλέτες και ένα κιόσκι δίπλα στα γήπεδα ποδοσφαίρου και τένις, τα οποία εγκαινιάστηκαν το περασμένο καλοκαίρι στη Ροδαυγή και έχουν ήδη μεγάλη επισκεψιμότητα κατά τη διάρκεια των διακοπών ή των Σαββατοκύριακων.
Επιπροσθέτως, αναφέρθηκε από τα μέλη του Συλλόγου η αναγκαιότητα σωστής διαχείρισης ανακυκλώσιμων σκουπιδιών, τα οποία χρειάζεται να τοποθετούνται στους ανάλογους κάδους και να μεταφέρονται ξεχωριστά στους χώρους ανακύκλωσης, διότι και η διαχείριση των σκουπιδιών μας αποτελεί στοιχείο του πολιτισμού μας.
Τέλος, τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου ζήτησαν από τον Δήμαρχο να συνεχίσει ο Δήμος Αρταίων να βρίσκεται αρωγός και υποστηρικτής στις πολιτιστικές δράσεις του Συλλόγου, οι οποίες υλοποιούνται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους με μεγαλύτερη ένταση και συχνότητα το καλοκαίρι με το «Ροδοφέγγαρο» και τον Οκτώβριο με τις φθινοπωρινές δράσεις «Ο Δρόμος του Κάστανου» και «Η Γιορτή Κάστανου».
Ο Δήμαρχος διαβεβαίωσε τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδαυγής ότι θα εξετάσει με προσοχή τα αιτήματά τους και θα προσπαθήσει σε συνεργασία με τους αρμόδιους αντιδημάρχους να ανταποκριθεί άμεσα στα πιο σοβαρά, κατά σειρά προτεραιότητας, αιτήματα.
Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με εκατέρωθεν ευχές για αγαστή και δημιουργική συνεργασία.