Τελευταία Νέα

Διαβάστε και ενημερωθείτε με τα πιο πρόσφατα νέα, αποφάσεις και δελτία τύπου του Δήμου Αρταίων.

Συνάντηση εργασίας Δημάρχου Αρταίων, Χρήστου Τσιρογιάννη με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας «Κτιριακές Υποδομές ΑΕ» (ΚτΥπ Α.Ε) κ. Αθανάσιο Γιάνναρη

08 Ιουλίου 2020

Ξεκινούν οι μελέτες για το νέο Μουσικό Σχολείο Άρτας και τα 4 νέα Νηπιαγωγεία.

Στο πλαίσιο των συναντήσεων που πραγματοποιεί ο Δήμαρχος Αρταίων, Χρήστος Τσιρογιάννης, για την προώθηση θεμάτων που αφορούν την Άρτα, εντάσσεται και η συνάντησή του με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας «Κτιριακές Υποδομές ΑΕ» (ΚτΥπ Α.Ε) κ. Αθανάσιο Γιάνναρη. Στην συνάντηση παρευρέθηκαν, επίσης, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Γιώργος Πανέτας, και η Διευθυντήρια Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Αρταίων Σοφία Γρύλλια.

Τέθηκαν επί τάπητος ζητήματα σχολικών κτιριακών υποδομών, στα οποία ο Δήμος δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα. Πιο συγκεκριμένα, έγινε εκτενής συζήτηση για την ανέγερση του νέου κτιρίου του Μουσικού Σχολείου, την κατασκευή 4 νέων νηπιαγωγείων στο Δήμο, την βελτίωση των σχολικών κτιριακών υποδομών σε επίπεδο ηλεκτρομηχανολογικών και υδραυλικών εγκαταστάσεων, ενεργειακής αναβάθμισης, πυρασφάλειας, τοποθέτησης αλεξικέραυνων, απομάκρυνσης στοιχείων αμιάντου, στατικής επάρκειας των κτιρίων, κ.α.

Αξίζει να σημειωθεί, πως προκειμένου να “τρέξουν” πιο γρήγορα οι διαδικασίες ο Δήμαρχος Άρτας δήλωσε την πρόθεσή του να αναλάβουν τις μελέτες για το νέο κτίριο του Μουσικού Σχολείου, καθώς και τις αντίστοιχες για την κατασκευή των τεσσάρων νηπιαγωγείων σε Καλαμιά, Καμπή, Γραμμενίτσα και Αγίους Αναργύρους.

Η πρόταση του Δημάρχου έγινε αποδεκτή από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, κ. Γιάνναρη, ο οποίος εξήρε τις προσπάθειες του Δήμου να συμβάλλει στην εξεύρεση λύσεων και όχι μόνο στην διαπίστωση αναγκών.