Τελευταία Νέα

Διαβάστε και ενημερωθείτε με τα πιο πρόσφατα νέα, αποφάσεις και δελτία τύπου του Δήμου Αρταίων.

Συνάντηση Δημάρχου με τον Σύλλογο Δικαστικών Υπαλλήλων Άρτας

05 Μαρτίου 2024

Χρ. Σιαφάκας: «Θα κινηθούμε με γνώμονα την εύρυθμη λειτουργία της Δικαιοσύνης προς όφελος των πολιτών»

Συνάντηση με τον Σύλλογο Δικαστικών Υπαλλήλων Άρτας είχε την Τρίτη 5 Μαρτίου 2024 ο Δήμαρχος Αρταίων κ. Χριστόφορος Σιαφάκας στο γραφείο του στο Δημαρχείο της πόλης.
Στην συνάντηση παρευρέθησαν επίσης ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου, κ. Χρήστος Παπανικολάου, και το Συμβούλιο του Συλλόγου, αποτελούμενο από τον πρόεδρο κ. Χρήστο Κωστανίκο, την αντιπρόεδρο κ. Βίκυ Σιαπάτη, τη γραμματέα κ. Έλσα Σακκά, την ταμία κ. Ελένη Καραγιάννη, και το μέλος κ. Ιουλία Νασηγκόγκου.

Στη συζήτηση που διεξήχθη και η οποία κινήθηκε σε ένα πολύ καλό κλίμα, αναφέρθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος των δικαστικών υπαλλήλων.

Μεγάλη σημασία δόθηκε και από τις δύο πλευρές στο θέμα της εύρεσης χώρου για την ανέγερση του νέου Δικαστικού Μεγάρου της πόλης. Πρόκειται για ένα πρόβλημα που πρέπει να λυθεί άμεσα. Όπως ελέχθη και από τις δύο πλευρές, το Δικαστικό Μέγαρο – όπως και άλλα δημόσια κτίρια – αντικατοπτρίζει την όμορφη εικόνα της πόλης. Αυτό θα είναι και η οριστική λύση στο πρόβλημα στέγασης των υπαλλήλων με την προγραμματισμένη συγχώνευση των υπηρεσιών Πρωτοδικείου, Ειρηνοδικείου και Πταισματοδικείου

Συμφωνήθηκε από κοινού να συγκροτηθεί μια επιτροπή από πλευράς του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων, η οποία θα απαρτίζεται από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και θα αναλάβει την εξεύρεση χώρου για την ανέγερση του Δικαστικού Μεγάρου.

Ο Δήμαρχος δήλωσε την αμέριστη συμπαράστασή του σε όλα τα αιτήματα του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Άρτας και ανέφερε ότι θα αντιμετωπιστούν από κοινού και σε αγαστή συνεργασία, με γνώμονα πάντα την εύρυθμη λειτουργία της Δικαιοσύνης και προς όφελος των πολιτών.