Τελευταία Νέα

Διαβάστε και ενημερωθείτε με τα πιο πρόσφατα νέα, αποφάσεις και δελτία τύπου του Δήμου Αρταίων.

Συνάντηση Δημάρχου Αρταίων με Υπουργό Εσωτερικών για χρηματοδοτήσεις έργων

21 Ιανουαρίου 2019

 Συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση είχε ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης στην Αθήνα. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον Υπουργό για μια σειρά σημαντικών ζητημάτων του Δήμου, στα οποία το Υπουργείο μπορεί να δώσει λύσεις.

 

Μεταξύ άλλων, ο κ. Τσιρογιάννης ζήτησε χρηματοδότηση από το Υπουργείο για την αποκατάσταση ζημιών στο Δήμο Αρταίων, που προκλήθηκαν από Θεομηνίες, ενώ αναφέρθηκε στην ανάγκη άμεσης επίλυσης του προβλήματος με την ιδιοκτησία ακινήτων στις περιοχές Γλυκορίζου, Κάτω Παναγιάς και Αγίου Γεωργίου Γλυκορίζου. Επίσης, συζήτησαν θέματα λειτουργίας παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών, ενώ ο Δήμαρχος ενημερώθηκε για τις επικείμενες προσκλήσεις για χρηματοδότηση έργων από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ.

 

Παράλληλα, σημείωσε την ανάγκη χρηματοδότησης του έργου αποχέτευσης Γλυκόριζο –Λιμίνη, καθώς και ακόμη τεσσάρων αθλητικών έργων που έχει ανάγκη η περιοχή και έχουν τεθεί σε προτεραιότητα για το Δήμο. Πρόκειται για την  τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα στο γήπεδο ποδοσφαίρου Κεραματών (ΕΠΣ Άρτας), την τοποθέτηση ηλεκτροφωτισμού στο Δημοτικό Στάδιο, την κατασκευή γηπέδων 5Χ5 και γηπέδων τένις στη Ροδαυγή και την κατασκευή αποδυτηρίων στο γήπεδο Φιλοθέης.

 

«Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα. Θέσαμε στον Υπουργό βασικές προτεραιότητες του Δήμου μας στις οποίες μπορεί το Υπουργείο να δώσει άμεσα λύσεις. Αναμένουμε τις ενέργειες του, ώστε να προχωρήσουμε και να κλείσουμε πολύ σημαντικά θέματα για την Άρτα» αναφέρει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης.