Τελευταία Νέα

Διαβάστε και ενημερωθείτε με τα πιο πρόσφατα νέα, αποφάσεις και δελτία τύπου του Δήμου Αρταίων.

Συνάντηση Δημάρχου Αρταίων με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

16 Δεκεμβρίου 2019

ΧΡ. ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗΣ: “Στηρίζουμε και διεκδικούμε ένα δυνατό Πανεπιστημιακό Ίδρυμα για την Άρτα” 

Συνάντηση με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Τριαντάφυλλο Αλμπάνη είχε σήμερα στο γραφείο του ο Δήμαρχος Αρταίων, Χρήστος Τσιρογιάννης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα, συζητήθηκαν οι τρόποι συνεργασίας μεταξύ Δήμου Αρταίων και Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, με το Δήμαρχο να ενημερώνει τον Πρύτανη για τις ενέργειες και τις διεκδικήσεις του Δήμου Αρταίων υστέρα και από αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με αιτήματα των φοιτητών αλλά και γενικότερα θέματα που αφορούν το Πανεπιστήμιο στην Άρτα.

Συγκεκριμένα ο κ. Τσιρογιάννης ενημέρωσε τον κ. Αλμπάνη για τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Αρταίων, το οποίο είναι αντίθετο με την αναστολή λειτουργίας του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής στην  Άρτα, την διατήρηση, καθώς και την ενίσχυση και αναβάθμιση των τμημάτων Γεωπονίας, Μουσικών Σπουδών, Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών με έδρα την Άρτα, την δημιουργία και λειτουργία του «Πρότυπου Αγροδιατροφικού Πάρκου Ηπείρου» στην Άρτα άλλα και την πάγια θέση ότι Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων πρέπει να μετονομαστεί σε Πανεπιστήμιο Ηπείρου, εκφράζοντας έτσι τον Πανηπειρωτικό χαρακτήρα του Ιδρύματος.

Ο Δήμαρχος τόνισε επίσης ότι «Τα συγκεκριμένα ζητήματα εάν θέλουμε να προχωρήσουν θα πρέπει να υπάρξει ταύτιση απόψεων και συνέργειες με το Πανεπιστήμιο».

Μεταξύ άλλων ο κ. Τσιρογιάννης και ο κ. Αλμπάνης συζήτησαν  και για τα προβλήματα της φοιτητικής μέριμνας όπως η ανέγερση νέας φοιτητικής εστίας, η μείωση του κόστους της κάρτας απεριορίστων διαδρομών του Αστικού ΚΤΕΛ, η ανακαίνιση της υπάρχουσας φοιτητικής εστίας και το πρόγραμμα για την επιδότηση ενοικίου.

Οι δυο πλευρές συμφώνησαν, ότι η στενή συνεργασία του Δήμου  Αρταίων και του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων αποτελεί μονόδρομο, προκειμένου να υπάρξουν δράσεις επ΄ ωφελεία της πόλης, των δημοτών, των φοιτητών και της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Ο Δήμαρχος το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Υπουργό Παιδείας, κ. Νίκη Κεραμέως για να την ενημερώσει για τα ζητήματα και τις διεκδικήσεις που αφορούν τις Πανεπιστημιακές Σχολές της Άρτας, καθώς και τον  Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης,  κ. Μάκη Βορίδη  για το θέμα της χρηματοδότησης του Πρότυπου Αγροδιατροφικού Πάρκου στην  Άρτα.