Τελευταία Νέα

Διαβάστε και ενημερωθείτε με τα πιο πρόσφατα νέα, αποφάσεις και δελτία τύπου του Δήμου Αρταίων.

Συνάντηση Δημάρχου Αρταίων, Χρήστου Τσιρογιάννη, με τον νέο επενδυτή της Αναγέννησης Άρτας

07 Ιουλίου 2021

Το πλάνο της οικονομικής και αγωνιστικής ανασυγκρότησης της ιστορικής Αναγέννησης Άρτας, παρουσίασε ο νέος επενδυτής της ομάδας, κ. Θωμάς Μωραΐτης, στον Δήμαρχο Αρταίων, Χρήστο Τσιρογιάννη, και στον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού, Κώστα Χαρακλιά.

Η συνάντηση που έγινε με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής, έγινε σε πολύ καλό κλίμα, παρόντος και του κ. Κώστα Μπανιά ως γνωστόν κατόχου του ιστορικού αρχείου της Αναγέννησης.

Κοινή ήταν η διαπίστωση, ότι η Αναγέννηση έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης και όπως τόνισε ο Δήμαρχος Αρταίων : «Ο Σύλλογος έχει την αμέριστη συμπαράστασή μας σε ό,τι χρειάζεται προκειμένου να πετύχει την ανάκαμψή του. Έχει συνδεθεί με τη νιότη μας και θέλουμε να βοηθήσουμε, ώστε και οι επόμενες γενιές Αρτινών να νιώσουν ίδιες συγκινήσεις».

Aπό την πλευρά του ο κ. Μωραΐτης δεσμεύτηκε ότι θα δημιουργήσει τις  κατάλληλες συνθήκες ώστε η Αναγέννηση, να ανεβεί κατηγορία αλλά και να αποκτήσει ξανά την παλιά της αίγλη.

Μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος δεν παρέλειψε να ενημερώσει τον κ. Μωραΐτη σχετικά με την μεταστέγαση του γραφείου του ποδοσφαιρικού τμήματος της Αναγέννησης Άρτας, εντός του Δημοτικού Σταδίου και το αντίστοιχο του τμήματος χάντμπολ στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο, για το λόγο ότι ο Δήμος Αρταίων προχωρά στη δημιουργία του Συμβουλευτικού Σταθμού για την Άνοια (Alzheimer) και ως κατάλληλος χώρος για την φιλοξενία του Σταθμού, έχει υποδεχθεί από τις υπηρεσίες του Δήμου, το κτήριο της Οδού Ορλάνδου, διότι το κτήριο είναι ισόγειο, άρα και θα εξυπηρετούνται καλύτερα οι ηλικιωμένοι δημότες μας, ζητώντας για ακόμη μία φορά η Αναγέννηση να δείξει το κοινωνικό της πρόσωπο στηρίζοντας την προσπάθεια αυτή του Δήμου.

Επιπλέον ο κ. Τσιρογιάννης  στάθηκε  και  στην πρόθεση του Δήμου να παραχωρήσει ειδικό χώρο και ειδική προθήκη στην Δημοτική Βιβλιοθήκη, για το ιστορικό αρχείο της Αναγέννησης. Μία τέτοια κίνηση, θα αναδείξει με τον καλύτερο τρόπο το αρχειακό και αναμνηστικό υλικό, δίνοντας την ευκαιρία σε όλους τους Αρτινούς – ακόμη και αυτούς που δεν έχουν άμεση ενασχόληση με τον αθλητισμό- να έρθουν σε επαφή με τη μεγάλη και ζωντανή ιστορία του Συλλόγου.

Στο πλαίσιο αυτό, συμφωνήθηκε το επόμενο διάστημα να επαναληφθεί μία αντίστοιχη συνάντηση, για να τεθούν επί τάπητος πρακτικά ζητήματα στα οποία μπορεί ο Δήμος να συνδράμει αλλά και να συζητηθεί εκτενέστερα η πρόταση του Δημάρχου και για ένα επιπλέον χώρο στις εργατικές κατοικίες.