Τελευταία Νέα

Διαβάστε και ενημερωθείτε με τα πιο πρόσφατα νέα, αποφάσεις και δελτία τύπου του Δήμου Αρταίων.

Συγκίνηση και λάμψη στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Άρτας

04 Οκτωβρίου 2022

Στο κατάμεστο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο από μαθητές Δημοτικών σχολείων του Νομού Άρτας, πραγματοποιήθηκε, η αθλητική εκδήλωση με εκλεκτούς προσκεκλημένους.

Χρ. Τσιρογιάννης: «Ο αθλητισμός περνάει πολλά και σημαντικά μηνύματα».

Μυστικά και συμβουλές για το πώς θα φτάσουν στην κορυφή με βάση τις αξίες και τα ιδεώδη του αθλητισμού, έδωσαν στους μαθητές οι εκλεκτοί προσκεκλημένοι της αθλητικής εκδήλωσης που συνδιοργάνωσαν η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας και ο Δήμος Αρταίων, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ηπείρου.

Στο κατάμεστο από μαθητές Δημοτικών Σχολείων του Νομού, Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Άρτας πραγματοποιήθηκε η αθλητική εκδήλωση – συνάντηση με την Βούλα Πατουλίδου, τη Χρυσή Ολυμπιονίκη στο αγώνισμα των 100 μέτρων μετ’ εμποδίων και τον Αντώνη Παπακωνσταντίνου, πρωταθλητή Ευρώπης στο ελαφρό σκιφ ανδρών στην κωπηλασία.

Στόχος της εκδήλωσης ήταν να μυηθούν οι νέες και οι νέοι στις αξίες τους αθλητισμού, να μάθουν πως ο αθλητισμός σε νεαρή ηλικία μπορεί να είναι ένα πραγματικό εφόδιο σε όλη την ενήλικη ζωή τους, αλλά και να εμπνευστούν μέσα από την γνωριμία τους με σπουδαίες προσωπικότητες που έχουν γράψει ιστορία στον παγκόσμιο αθλητισμό.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τη χρυσή Ολυμπιονίκη και τον Πρωταθλητή για θέματα όπως η αναγνώριση της νίκης και της ήττας, η επιμονή, τα οφέλη του αθλητισμού και η ευγενή άμιλλα.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως η ειδική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του  εορτασμού της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού, με τον Δήμο Αρταίων να στηρίζει έμπρακτα τον αθλητισμό δημιουργώντας άρτιους σχολικούς αθλητικούς χώρους, για όλα τα παιδιά.