Τελευταία Νέα

Διαβάστε και ενημερωθείτε με τα πιο πρόσφατα νέα, αποφάσεις και δελτία τύπου του Δήμου Αρταίων.

Στοχευμένη προβολή της Άρτας στην τουριστική αγορά του Ισραήλ

14 Νοεμβρίου 2018

Συνάντηση εργασίας με τον Σιβάν Ζαμίρ, ιδιοκτήτη ενός εκ των μεγαλύτερων τουριστικών πόρταλ του Ισραήλ που κάθε χρόνο προωθεί τουρίστες από την συγκεκριμένη χώρα στην Ήπειρο, είχε στο γραφείο του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης. Στη συνάντηση, η οποία ήταν αποτέλεσμα των στοχευμένων συναντήσεων που πραγματοποιήθηκαν στην έκθεση Philoxenia, η οποία ολοκληρώθηκε την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη, έγινε μια εκτενής συζήτηση για τους τρόπους συνεργασίας και προώθησης του τουριστικού προϊόντος της Άρτας στο Ισραήλ, μια αγορά που τα τελευταία χρόνια δείχνει ιδιαίτερα αυξανόμενη προτίμηση για όλη την Ήπειρο.

Μέσα από την προβολή της περιοχής στη χώρα του Ισραήλ, καθώς και σε συνεργασία με τουριστικούς πράκτορες από τη συγκεκριμένη χώρα, στόχος του Δήμου Αρταίων σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ιδιοκτητών Ενοικιαζόμενων Δωματίων, Επιπλωμένων Διαμερισμάτων & Ξενώνων Αγροτουρισμού «ο Άραχθος» και όλους τους φορείς του τουρισμού είναι η ενεργοποίηση της συγκεκριμένης τουριστικής αγοράς. Σε αυτό θα βοηθήσει σημαντικά και η προσπάθεια που έχει ξεκινήσει η Δημοτική Αρχή τα τελευταία δύο χρόνια με την ανάδειξη της ιστορίας της πρώην Ισραηλιτικής Κοινότητας Άρτας.

«Κάναμε μια πολύ ουσιαστική συζήτηση για το πώς μπορούμε να προβάλλουμε την Άρτα σε μια αγορά που αγαπά την Ήπειρο και ιδίως τον φυσιολατρικό και εναλλακτικό τουρισμό. Ο ίδιος ο Σιβάν είναι λάτρης της Ηπείρου, άλλωστε και με τη δουλειά του έχει αναδείξει την περιοχή. Σε συνεργασία με το Σύλλογο Ενοικιαζόμενων Δωματίων, Διαμερισμάτων και Ξενώνων Αγροτουρισμού «Ο Άραχθος» και όλους τους φορείς μπορούμε να πετύχουμε πολλά και σημαντικά για την Άρτα. Βλέπουμε όλη την Ήπειρο και πόσο μάλλον το Νομό Άρτας ενιαία, καθώς οι τουρίστες δεν γνωρίζουν από διοικητικά όρια περιοχών, αλλά χρειάζονται μια συνολική εμπειρία από την περιοχή μας. Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε και σε αυτή την προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς» ανέφερε μετά τη συνάντηση ο κ. Τσιρογιάννης.

Στη συνάντηση παρέστησαν ακόμη ξενοδόχοι μέλη του Συλλόγου Ιδιοκτητών Ενοικιαζόμενων Δωματίων, Επιπλωμένων Διαμερισμάτων & Ξενώνων Αγροτουρισμού «ο Άραχθος», ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος τουρισμού του Δήμου Αρταίων Κώστας Χαρακλιάς, υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου, καθώς και ο ερευνητής για την Ισραηλιτική Κοινότητα Άρτας Θεοχάρης Βαδιβούλης.