Τελευταία Νέα

Διαβάστε και ενημερωθείτε με τα πιο πρόσφατα νέα, αποφάσεις και δελτία τύπου του Δήμου Αρταίων.

Στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΣΠΑ) οι ασφαλτοστρώσεις αγροτικών δρόμων από Γαβριά έως Κωστακιούς με προϋπολογισμό 600.000 ευρώ

28 Ιουνίου 2018

Στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης εντάχθηκε η πρόταση του Δήμου Αρταίων για Ασφαλτοστρώσεις αγροτικών δρόμων για την εξυπηρέτηση κτηνοτροφικών-αγροτικών εκμεταλλεύσεων από την Τ.Κ. Γαβριάς στη Δημοτική Κοινότητα Κωστακιών.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στις 600.000 ευρώ και μεταξύ άλλων, αφορά στην βελτίωση και ασφαλτόστρωση συνεχόμενου δικτύου υφιστάμενων χαλικοστρωμένων  αγροτικών οδών του Δήμου στην περιοχή της Γαβριάς και των Κωστακιών.

Το συνολικό μήκος της παρέμβασης είναι 5 χιλιόμετρα και πρόκειται για δρόμους οι οποίοι εξυπηρετούν σημαντικό αριθμό κτηνοτροφικών και πτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων, αλλά και γενικότερα γεωργικών εκμεταλλεύσεων της περιοχής. Η βελτίωση της οδικής υποδομής θα εξυπηρετεί ταχύτερα και ασφαλέστερα τις παραπάνω δραστηριότητες, ενώ προβλέπεται να γίνουν όλες οι απαραίτητες χωματουργικές και τεχνικές εργασίες.

«Οι ασφαλτοστρώσεις αγροτικής οδοποιίας για την εξυπηρέτηση πτηνό-κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων αποτελούν μια πολύ σημαντική παρέμβαση για όλο το Δήμο και κυρίως για τον κάμπο μας, καθώς με αυτόν τον τρόπο θα εξυπηρετήσουμε τον πρωτογενή τομέα και ιδιαίτερα τους παραγωγούς μας, διευκολύνοντάς τις μετακινήσεις τους και δίνοντάς τους τη δυνατότητα να ενισχύσουν την παραγωγή τους. Αναμένουμε, πλέον, την ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (Π.Δ.Ε) ασφαλτοστρώσεων αγροτικών δρόμων μήκους 30 χιλιομέτρων και προϋπολογισμού 5 εκ. ευρώ, μια απόφαση η υπογραφή της οποίας έχει καθυστερήσει σημαντικά, καθώς είχε ανακοινωθεί από την Κυβέρνηση από το περασμένο φθινόπωρο. Πρέπει να γίνει αντιληπτό από την Κυβέρνηση, ότι σε τέτοια ζητήματα, που αφορούν  τον πρωτογενή τομέα, οι χρονοβόρες καθυστερήσεις αποτελούν μεγάλη τροχοπέδη για όλη τους αγρότες και την τοπική μας οικονομία. Ως Δήμος Αρταίων δουλεύουμε διαρκώς πάνω στο θέμα των ασφαλτοστρώσεων αγροτικών δρόμων και ήδη έχουμε ωριμάσει μελέτες, ώστε να χρηματοδοτηθούν, είτε από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ του Υπουργείου Εσωτερικών, είτε από δημοτικούς πόρους» αναφέρει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης.