Τελευταία Νέα

Διαβάστε και ενημερωθείτε με τα πιο πρόσφατα νέα, αποφάσεις και δελτία τύπου του Δήμου Αρταίων.

Στο Πολυδύναμο Κέντρο Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων Άρτας «ΚΕΘΕΑ» η Δημοτική αρχή

22 Ιουνίου 2023

Με πρωτοβουλία του Δημάρχου συστήνεται Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης υπό την αιγίδα του Δήμου Αρταίων.

Το Πολυδύναμο Κέντρο Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων «ΚΕΘΕΑ» της πόλης μας, επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης και ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας Παναγιώτης Γαλάνης, όπου και συναντήθηκαν με τον Επιστημονικό υπεύθυνο κ. Γιάννη Παπαχρήστο και τα στελέχη του Κέντρου. Συζητήθηκαν προτάσεις για μελλοντικές δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης, σε συνεργασία με τον Δήμο.

Ο κ. Τσιρογιάννης αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο που προσφέρει το ΚΕΘΕΑ στην αντιμετώπιση των εξαρτήσεων από ουσίες, όπου εμφανίζονται και νέες προκλήσεις, όπως ο εθισμός των εφήβων στο διαδίκτυο, στο αλκοόλ και στο τζόγο.

Το προσωπικό του ΚΕΘΕΑ ενημέρωσε τον κ. Τσιρογιάννη για τη δράση και τις υπηρεσίες που προσφέρει όχι μόνο στην Άρτα αλλά και σε όμορους Δήμους και Νομούς.

Η Μονάδα του ΚΕΘΕΑ παρέχει υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υποστήριξης σε όλες τις επιμέρους ομάδες ατόμων με προβλήματα χρήσης ή εξαρτήσεων. Παράλληλα, προσφέρει υποστηρικτικές υπηρεσίες και στις οικογένειες των ατόμων που αντιμετωπίζουν προβλήματα εθισμού και κάθε είδους εξαρτήσεων.