Τελευταία Νέα

Διαβάστε και ενημερωθείτε με τα πιο πρόσφατα νέα, αποφάσεις και δελτία τύπου του Δήμου Αρταίων.

Στο Δημόσιο ΙΕΚ Άρτας o Δήμαρχος Αρταίων

07 Απριλίου 2023

Χρ. Τσιρογιάννης: “Θέλουμε να έρθουν μαθητές του ΔΙΕΚ για την πρακτική τους στον Δήμο”.

Επίσκεψη στο Δημόσιο ΙΕΚ Άρτας πραγματοποίησε, το προηγούμενο διάστημα ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης. Ο κ. Τσιρογιάννης, είχε την ευκαιρία να περιηγηθεί σε όλους τους χώρους, στις αίθουσες διδασκαλίας και στα θεματικά εργαστήρια, ενώ συνομίλησε με τον Διευθυντή, εκπαιδευτικούς και μαθητές και ενημερώθηκε για τις ειδικότητες του ΔΙΕΚ.

Η συνάντηση διεξήχθη σε ένα ιδιαίτερα φιλικό και ευδιάθετο περιβάλλον. Φυσικά από την συζήτηση δεν θα μπορούσε να λείψει το θέμα της επαγγελματικής αποκατάστασης αλλά και της προώθησης και προβολής των τμημάτων των ΔΙΕΚ Άρτας, με τον κ. Τσιρογιάννη να ενημερώνει τους σπουδαστές, πώς ο Δήμος κάθε χρόνο υποδέχεται φοιτητές – σπουδαστές ΑΕΙ- ΤΕΙ, Επαγγελματικών Σχολών (ΕΠΑ.Σ) Μαθητείας ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ), Ι.Ε.Κ. και απόφοιτων Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑ.Λ) για να πραγματοποιήσουν την πρακτική τους εξάσκηση. «Θέλουμε να είμαστε κοντά στους νέους ανθρώπους, να τους ακούμε, να τους μαθαίνουμε και να τους προσφέρουμε τη δυνατότητα της πραγματικής εργασιακής εμπειρίας μέσα σε έναν μεγάλο, υψηλών απαιτήσεων χώρο όπως ο Δήμος μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ενώ συνέχισε: «Μέσα από την πρακτική άσκηση, θα αξιοποιήσετε τις γνώσεις σας στην πράξη, θα έρθετε σε επαφή με καταξιωμένα στελέχη, θα εξοικειωθείτε με συστήματα, εργαλεία, διαδικασίες και καλές πρακτικές του αντικειμένου ενδιαφέροντος σας και θα αναπτύξετε σημαντικές δεξιότητες, όπως αυτή της ομαδικότητας και της διαχείρισης προκλήσεων και απαιτητικών καταστάσεων».

Ενώ τέλος δεν παρέλειψε να αναφερθεί  και στο νέο τμήμα μαγειρικής, όπου ο Δήμος στηρίζει έμπρακτα μέσα από διάφορες εκδηλώσεις με στόχο τη προώθηση και προβολή της τοπικής γαστρονομίας, έχοντας πάντα  και την υποστήριξη  του Συλλόγου Εστίασης και Διασκέδασης Νομού Άρτας.