Τελευταία Νέα

Διαβάστε και ενημερωθείτε με τα πιο πρόσφατα νέα, αποφάσεις και δελτία τύπου του Δήμου Αρταίων.

Στις 26.000 ευρώ οι δωρεές μέχρι στιγμής στον Ειδικό Λογαριασμό για το Νοσοκομείο Άρτας

14 Απριλίου 2020

Στόχος η αγορά ψηφιακού φορητού ακτινολογικού αξίας 50.000 ευρώ

Στις 26.000 ευρώ, ανέρχονται έως τώρα οι δωρεές που έχουν γίνει στον Ειδικό Λογαριασμό που έχει ανοίξει ο Δήμος Αρταίων για την στήριξη του Νοσοκομείου Άρτας σε ιατρικό/τεχνολογικό εξοπλισμό και μέσων ατομικής προστασίας για τους εργαζόμενους.

Συγκεκριμένα το ποσό της δωρεάς προορίζεται για την αγορά ενός ψηφιακού φορητού ακτινολογικού μηχανήματος αξίας 50.000 ευρώ, για την κάλυψη των αναγκών του Νοσοκομείου Άρτας, ενώ θα λειτουργήσει και ως μέτρο προφύλαξης για την μετάδοση του κορωνοϊού. Είναι δε χαρακτηριστικό, ότι μέχρι τώρα έχουν συνδράμει πολίτες, επιχειρηματίες της πόλης και του Νομού μας, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι, δίνοντας έναν παναρτινό χαρακτήρα στην προσπάθεια.

Σημειώνεται πως κατά την απολογιστική έκθεση του ειδικού αυτού λογαριασμού θα αναρτηθεί κατάλογος διαφάνειας με τους δωρητές.

Ο Δήμος Αρταίων παροτρύνει τους συμπολίτες μας να προχωρήσουν και αυτοί σε δωρεά -ανεξαρτήτως ποσού – αφού στο τέλος το όφελος θα είναι κοινό για όλους τους Αρτινούς, καθώς αν κάτι μας έχει διδάξει η κρίση που βιώνουμε είναι ότι οι ασθένειες δεν κάνουν διακρίσεις σε πορτοφόλια. Το να έχουμε ένα καλά εξοπλισμένο Νοσοκομείο είναι κοινό κέρδος για όλους μας.

Ο ειδικός λογαριασμός θα παραμείνει ανοιχτός για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και στη συνέχεια, αφού το ποσό που θα συγκεντρωθεί δοθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας, ο λογαριασμός θα κλείσει, μετά από έγκριση και έλεγχο της διαπαραταξιακής επιτροπής και παράλληλα θα γίνει και η σχετική ενημέρωση στην ολομέλεια του Δημοτικού Συμβουλίου.