Τελευταία Νέα

Διαβάστε και ενημερωθείτε με τα πιο πρόσφατα νέα, αποφάσεις και δελτία τύπου του Δήμου Αρταίων.

Στην τηλεδιάσκεψη του Υφυπουργού Εσωτερικών, Θ. Λιβάνιου, με τα μέλη του Δ.Σ της ΚΕΔΕ συμμετείχε ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης

02 Απριλίου 2020

Μέσω τηλεδιάσκεψης συνεδρίασε χθες το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ, με κεντρικό αντικείμενο την αντιμετώπιση της πανδημίας του  COVID -19. Στόχος της τηλεδιάσκεψης, ήταν να ενημερωθούν οι Δήμαρχοι για περαιτέρω ενέργειες και δράσεις που μπορούν να αναλάβουν ακόμη περισσότερο, αφού ο πρώτος βαθμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης έχει την πιο άμεση εμπλοκή με την καθημερινότητα των πολιτών.

Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση του Υφυπουργού Εσωτερικών, κ. Θοδωρή Λιβάνιου, ο οποίος ανέφερε:  «Βάζετε πλάτη, όπως και στην αρχή της οικονομικής κρίσης, με έναν τρόπο που είναι δυσανάλογος των δυνατοτήτων σας και τα βγάζετε πέρα».

Τα μέλη του Δ.Σ της ΚΕΔΕ, μεταξύ των οποίων και ο Δήμαρχος Αρταίων, επισήμαναν ότι οι Δήμοι κρατάνε όρθια την κοινωνία στις μέρες της καραντίνας και χρειάζονται άμεσα οικονομική βοήθεια από την Πολιτεία.

Ειδικότερα ο κ. Τσιρογιάννης, αναφέρθηκε στο ζήτημα της αποπληρωμής των έργων από τα προγράμματα ΕΣΠΑ, Φιλόδημο και ΠΔΕ  προκειμένου να πληρωθούν οι ανάδοχοι. “Είναι πολύ σημαντικό να μην σταματήσει η ροή χρηματοδότησης στην πόλη μας. Πρέπει να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε από τώρα την επόμενη μέρα”.