Τελευταία Νέα

Διαβάστε και ενημερωθείτε με τα πιο πρόσφατα νέα, αποφάσεις και δελτία τύπου του Δήμου Αρταίων.

Στην Αθήνα για Ιστορικό Δημαρχείο και κατασκευή 4 νέων νηπιαγωγείων ο Δήμαρχος Αρταίων

19 Μαρτίου 2018

  • Στην Άρτα το φθινόπωρο το Συνέδριο του Δικτύου Δήμων με ποτάμια

 

Στην Αθήνα για μια σειρά σημαντικών θεμάτων βρέθηκε ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης τις προηγούμενες ημέρες. Ειδικότερα, συναντήθηκε με αρμόδια στελέχη του Υπουργείου Πολιτισμού με θέμα την πορεία για την έγκριση των μελετών από το Κεντρικό  Συμβούλιο Νεοτέρων Μνημείων για το Ιστορικό Δημαρχείο Άρτας, η αναπαλαίωση του οποίου έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ 2014-2020 με συνολικό προϋπολογισμό 2 εκ. ευρώ.

Παράλληλα, βρέθηκε στις «Κτιριακές Υποδομές -ΚτΥΠ» όπου και συζητήθηκε η πορεία των μελετών για την κατασκευή των τεσσάρων νέων νηπιαγωγείων σε Καλαμιά, Αγίους Αναργύρους, Γραμμενίτσα και Καμπή. Ο κ. Τσιρογιάννης, μεταξύ άλλων, ζήτησε να επισπευτούν οι μελέτες ή να παραδοθούν στο  Δήμο για την πλήρη ωρίμανσή τους.

Ο Δήμαρχος Αρταίων βρέθηκε στη Λιβαδειά, όπου συμμετείχε στο συνέδριο του Ελληνικού Δικτύου Πόλεων με Ποτάμια, στο οποίο ο Δήμος είναι μέλος λόγω του ποταμού Αράχθου. Συζητήθηκαν πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις για την ανάδειξη και αξιοποίηση των ποταμών, καθώς και ζητήματα συνεργασίας και χρηματοδότησης για την από κοινού διενέργεια δράσεων. Επιπλέον, όπως έγινε γνωστό το φθινόπωρο θα γίνει αντίστοιχο συνέδριο του Δικτύου στην Άρτα. Ο Δήμος αποτελεί ένα από τα ιδρυτικά μέλη του συγκεκριμένου  Δικτύου, έχοντας ως στόχο την αξιοποίηση του ποταμού Αράχθου και της παραποτάμιας περιοχής, που αποτελούν βασική προτεραιότητα και αναπτυξιακή προοπτική για την Άρτα.

Τέλος, ο κ. Τσιρογιάννης στο πλαίσιο της ανάπτυξης και συνεργασίας με το Δήμο Ανατολικής Μάνης βρέθηκε στην Αρεόπολη της Μάνης καλεσμένος στον εορτασμό της Επετείου της 17ης Μαρτίου 1821, όπου οι Μανιάτες οπλαρχηγοί κήρυξαν τον πόλεμο κατά των Τούρκων και ξεκίνησαν τον απελευθερωτικό αγώνα του Έθνους. Από την Άρτα συμμετείχαν ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Οι Μερακλήδες» και το 2ο Γυμνάσιο Άρτας.