Τελευταία Νέα

Διαβάστε και ενημερωθείτε με τα πιο πρόσφατα νέα, αποφάσεις και δελτία τύπου του Δήμου Αρταίων.

Στην Άρτα η Υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη

14 Δεκεμβρίου 2021

Χρ. Τσιρογιάννης: «Σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού, η Άρτα πρωταγωνιστεί στη δημιουργία δικτύου με τις πόλεις-αναφοράς στον Αρτινό πνευματικό και θρησκευτικό φωτιστή των Ρώσων, Μάξιμο Γραικό».

Διήμερη επίσκεψη στη Άρτα πραγματοποίησε την περασμένη Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου και το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου, η Υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη.

Η Υφυπουργός κα. Ζαχαράκη, επισκέφθηκε το Δημαρχείο και συζήτησε με τον κ. Τσιρογιάννη για όσα κάνει ο Δήμος Αρταίων για την ενίσχυση της εξωστρέφειας και της προβολής της περιοχής της Άρτας. Στη συνάντηση παρευρίσκονταν και ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Βουλευτής Άρτας, Γιώργος Στύλιος.

Στη συνέχεια  η κα. Ζαχαράκη προήδρευσε σε σύσκεψη στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, με Δημάρχους και Φορείς του Νομού. Κατά τη συνάντηση ο Δήμαρχος Αρταίων, αφού παρουσίασε διεξοδικά τις ενέργειες που κάνει ο Δήμος, προκειμένου η Άρτα να βρει τη θέση που της αξίζει στον τουριστικό χάρτη της Ελλάδας, ζήτησε από την Υφυπουργό να συμπεριλάβει την Άρτα στα τουριστικά φυλλάδια του ΕΟΤ με θέματα όπως την «εναλλακτική» Ελλάδα, τα βυζαντινά μνημεία, τον Προσκυνηματικό τουρισμό, αλλά και τη διοργάνωση press και fam trips με επίκεντρο την Άρτα.

Παράλληλα, συζητήθηκε το θέμα της συμβολής του Υπουργείου στη δημιουργία ενός δικτύου πόλεων όπου έζησε και δραστηριοποιήθηκε ο Αρτινός Μάξιμος Γραικός (για την προσέλκυση Ρώσων τουριστών), την προώθηση campers για αυτοκινούμενα οχήματα, την ένταξη της Άρτας στον σχεδιασμό για τις εκπαιδευτικές εκδρομές, τη Δημιουργία Δικτύου Βυζαντινών Πόλεων σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού.

Όπως τόνισε η Σοφία Ζαχαράκη: «Πόσα μπορεί η Άρτα μας, να αποκομίσει από τη αύξηση του τουρισμού στην Χώρα, τα χρηματοδοτικά εργαλεία, την νέα καμπάνια του Υπουργείου που ξεκινά τις επόμενες ημέρες για τον ορεινό τουρισμό και γενικότερα όσα  έχουμε πετύχει ως χώρα στον τομέα του Τουρισμού. Θεωρώ ότι όλα αυτά είναι ευκαιρίες που πρέπει να αξιοποιήσει η περιοχή που ήδη το κάνει με μια πολιτική που έχουν χαράξει  ο Δήμος και ο Φορείς. Έχουμε ήδη ξεκινήσει μια συνεργασία  για την αξιοποίηση του σήματος των προϊόντων που παράγονται μέσα σε προστατευόμενες περιοχές και από αυτές η Άρτα ξέρει πάρα πολύ καλά, έτσι ώστε κάθε ξεχωριστή πτυχή που έχει να παρουσιάσει η περιοχή  να την αξιοποιήσουμε στο έπακρο. Ελπίζουμε να είναι η αρχή μιας πολύ θετικής συνεργασίας με πολλά και απτά αποτελέσματα για την Άρτα».

Στην σύσκεψη συμμετείχαν, η Δήμαρχος Νικολάου Σκουφά, Ροζίνα Βαβέτση, ο Δήμαρχος Κεντρικών Τζουμέρκων, Χρήστος Χασιάκος, ο Δήμαρχος Γεωργίου Καραϊσκάκη, Περικλής Μίγδος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτας, Γιάννης Γκολομάζος, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Δημήτρης Χουλιάρας, από το Σύλλογο Ενοικιαζομένων Δωματίων η κα. Γεωργία Πατέντα, ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Εστίασης κ. Λάμπρος Πήχας, ο κ. Τσώνος εκπρόσωπος του Ταξιδιωτικού Γραφείου Μάνδαλος, ο Πρόεδρος του ορειβατικού Συλλόγου Κίμων Καλιακάτσος, η υπάλληλος του ΕΟΤ της Υπηρεσίας Άρτας, Ντίνα Μανώλη, η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Άρτας, κ. Παρασκευή Χαμπηλομάτη, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Κώστας Τράμπας, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού Νίκος Λιόντος, οι Αντιδήμαρχοι Σωτήρης Χρηστούλης, Μιχάλης Κοτσαρίνης, Δημήτρης Ευαγγέλου, Παντελής Κωλέτσος, ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Κώστας Χαρακλιάς, ο Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Ν.Δ. Άρτας Νίκος Σπύρου και μέλη της. Η Υφυπουργός άκουσε τα αιτήματα και αντήλλαξε μαζί τους απόψεις και προτάσεις.

Το πρόγραμμα της Υφυπουργού περιελάμβανε ακόμη επισκέψεις στο αναβαθμισμένο λιμάνι της Κορωνησίας, στην έκθεση «Γιάννης Μόραλης – Στην Γενέτειρα» στη Δημοτική Πινακοθήκη, όπου και ξεναγήθηκε στα έργα του μεγάλου αρτινού ζωγράφου Γιάννη Μόραλη από τον κ. Βαγγέλη Μπόμπορη, μέλος της καλλιτεχνικής επιτροπής της Δημοτικής της Πινακοθήκης, με την κα. Ζαχαράκη να δηλώνει εντυπωσιασμένη από τον χώρο και τα έργα του καλλιτέχνη, ενώ επεσήμανε πως η έκθεση αποτελεί ένα σπουδαίο πολιτιστικό γεγονός για ολόκληρη την χώρα στην γενέτειρα του καλλιτέχνη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κα. Ζαχαράκη καλεσμένη του Δημάρχου κ. Τσιρογιάννη παρέστη και άναψε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο της Άρτας  το απόγευμα της Παρασκευής, στην κεντρική πλατεία της πόλης με την συνοδεία των μελωδιών της Φιλαρμονικής του Μ/Φ Συλλόγου “ο ΣΚΟΥΦΑΣ”, «κηρύσσοντας» με τον τρόπο αυτό την επίσημη έναρξη της εορταστικής περιόδου.

Τέλος,  το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη της στην Παρηγορήτρια, στο Αρχαιολογικό Μουσείο στα γραφεία του ΕΟΤ και στο ιστορικό γεφύρι της Άρτας.