Τελευταία Νέα

Διαβάστε και ενημερωθείτε με τα πιο πρόσφατα νέα, αποφάσεις και δελτία τύπου του Δήμου Αρταίων.

Σταθερά τα Δημοτικά Τέλη για το 2024 με απόφαση Χρήστου Τσιρογιάννη

08 Δεκεμβρίου 2023

«Μας χρωστούν 1 εκατομμύριο ευρώ από τα ανταποδοτικά τέλη για τον ΧΥΤΥ Βλαχέρνας. Αν η νέα Δημοτική Αρχή συνεχίσει να τα διεκδικεί, τότε τα επόμενα χρόνια τα Δημοτικά Τέλη θα πρέπει να μειωθούν», ανάφερε χαρακτηριστικά ο Νίκος Λιόντος. 

Να παραδώσει ένα όσο πιο γίνεται κοινωνικά αλληλέγγυο τιμολόγιο Δημοτικών Τελών, προσπαθεί η Δημοτική Αρχή Τσιρογιάννη λίγο πριν το τέλος της θητείας της.

Έτσι, για το 2024 τα Δημοτικά Τέλη θα διατηρηθούν στα μέχρι σήμερα χαμηλά επίπεδα, με απαλλαγή παράλληλα σε ποσοστά που κυμαίνονται από 30% σε 100% για τις ευπαθείς ομάδες. Οι απαλλαγές αφορούν πολύτεκνες, τρίτεκνες και μονογονεϊκές οικογένειες, καθώς και στους δικαιούχους του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης, στους ανέργους, στους απόρους και σε ΑμεΑ.

Η επίτευξη των σταθερών Δημοτικών Τελών έρχεται ως αποτέλεσμα των συντονισμένων κινήσεων που έκανε η Δημοτική Αρχή Τσιρογιάννη, προκειμένου να μειώσει τις δαπάνες του Δήμου. Σ’ αυτά περιλαμβάνονται η ανανέωση του στόλου καθαριότητας, τα LED στους δρόμους και τις πλατείες του Δήμου, η σύσταση ενεργειακής κοινότητας και οι δράσεις ανακύκλωσης και διαλογής στην πηγή.

Για το θέμα ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Νίκος Λιόντος δήλωσε:

«Αν η επόμενη Δημοτική Αρχή προχωρήσει με τη διεκδίκησή μας για τα ωφελούμενα αντισταθμιστικά από τον ΧΥΤΥ Βλαχέρνας, ύψους 1 εκ. ευρώ, αλλά και της λειτουργίας της ενεργειακής κοινότητας και την δημιουργία έργων ΑΠΕ για παραγωγή ενέργειας και την ανακύκλωση βιοαποβλήτων, τότε θα υπάρχει δυνατότητα ακόμη και να μειωθούν τα Δημοτικά Τέλη τα επόμενα χρόνια».