Τελευταία Νέα

Διαβάστε και ενημερωθείτε με τα πιο πρόσφατα νέα, αποφάσεις και δελτία τύπου του Δήμου Αρταίων.

Στα γραφεία της ΔΗΚΕΔΑ πλέον οι υπηρεσίες της Δομής Στήριξης του Δήμου Αρταίων

15 Μαΐου 2020

Συνεχίζεται η στήριξη για τους ευπαθείς συνδημότες μας.

Ο Δήμος Αρταίων από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η υγειονομική κρίση, ανέλαβε αυτόνομες πρωτοβουλίες αλλά και δράσεις σε συνέχεια κυβερνητικών αποφάσεων, για την στήριξη του γενικού πληθυσμού αλλά και των ευπαθών ομάδων.

Στο πλαίσιο αυτό, το προηγούμενο διάστημα ενισχύθηκε το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» με προσωπικό της Κοινωνικής Υπηρεσίας, αλλά και με προσωπικό από τις υπηρεσίες που είχαν αναστείλει την λειτουργία τους.

Ειδικότερα, ανέλαβαν την παροχή υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας σε άτομα άπορα, ηλικιωμένους, άτομα που δεν μπορούσαν ή δεν επιτρεπόταν να μετακινηθούν από το σπίτι τους.

Επίσης, παρείχαν δωρεάν φαρμακευτική περίθαλψη και είδη πρώτης ανάγκης, καθώς και τρόφιμα σε απόρους.

Στο ίδιο πλαίσιο, ανέλαβαν και την διεκπεραίωση αιτημάτων των κατοίκων του Δήμου, όπως παραλαβή αιτήσεων, παράδοση πιστοποιητικών που εκδίδονται μέσω ΚΕΠ, κλπ.

Μέχρι σήμερα η καταγραφή των αιτημάτων και η εξυπηρέτηση των πολιτών γινόταν στο κτήριο και στο τηλέφωνο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

Ωστόσο, δεδομένου ότι η Δημοτική Βιβλιοθήκη θα επαναλειτουργήσει, κρίνεται απαραίτητο οι παραπάνω υπηρεσίες να μεταφερθούν στα γραφεία της ΔΗΚΕΔΑ (εκθεσιακό κέντρο).

Το τηλέφωνο επικοινωνίας, είναι πλέον το  26810 71830.

«Ενισχύσαμε τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου μας, με στόχο να αντιμετωπίσουμε τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις καθημερινές ανάγκες των συμπολιτών μας που δεν μπορούσαν ή δεν επιτρεπόταν να μετακινηθούν  στην πρώτη φάση της υγειονομικής κρίσης. 

Ανταποκριθήκαμε άμεσα, γρήγορα και υπεύθυνα απέναντι σε όλους τους δημότες μας. 

Και αξίζει ένα μεγάλο ευχαριστώ, στους υπαλλήλους της Κοινωνικής Υπηρεσίας και των Κοινωνικών Δομών του Δήμου Αρταίων, των Νομικών Προσώπων του Δήμου και του «Βοήθεια στο Σπίτι» που υπερέβαλαν εαυτόν. Τήρησαν όλους τους κανόνες υγιεινής φορώντας γάντια και μάσκες, προφυλάσσοντας τόσο τους εαυτούς του όσο και τους πολίτες που εξυπηρετούσαν, και φυσικά στον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Μέριμνας, Νίκο Λιόντο, για τον συντονισμό και την επίβλεψη της δράσης και στους Προέδρους των Νομικών Προσώπων του Δήμου Αρταίων κ. Παναγιώτη Γαλάνη και Σωτήρη Χρηστούλη. Κάναμε ότι θα κάναμε και στους δικούς μας ανθρώπους, λάβαμε κάθε απαραίτητο μέτρο για την προστασία των  δημοτών μας», ανέφερε χαρακτηριστικά σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης.