Τελευταία Νέα

Διαβάστε και ενημερωθείτε με τα πιο πρόσφατα νέα, αποφάσεις και δελτία τύπου του Δήμου Αρταίων.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν από τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Νικόλαο Χαρδαλιά, περιοχές του Δήμου Αρταίων

30 Δεκεμβρίου 2019

Ύστερα από επιστολή του Δημάρχου Αρταίων Χρήστου Τσιρογιάννη όπου αιτούνταν την ένταξη περιοχών του Δήμου Αρταίων σε κατάσταση «Έκτακτης Ανάγκης» προς τον Περιφερειάρχη Ηπείρου, Αλέξανδρο Καχριμάνη, και της θετικής εισήγησης του Περιφερειάρχη, προς την Γενική Γραμματεία Πολίτικής Προστασίας, σε συνεχεία των γεγονότων που έλαβαν χώρα στις 22-12-2019 στην Άρτα, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Νικόλαος Χαρδαλιάς, κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, περιοχές του Δήμου Αρταίων.

Συγκεκριμένα σε έκτακτη ανάγκη κηρύχτηκαν οι περιοχές των Κοινοτήτων Λιμίνης και Αρταίων της Δημοτικής Ενότητας Αρταίων του Δήμου Αρταίων, των Κοινοτήτων Ροδαυγής, Πιστιανών και Αμμοτόπου της Δημοτικής Ενότητας Ξηροβουνίου,  των Κοινοτήτων Γριμπόβου και Βλαχέρνας της Δημοτικής Ενότητας Βλαχερνών του Δήμου Αρταίων , για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα (έντονες βροχοπτώσεις και πλημμύρες) που εκδηλώθηκαν στις 22-12-2019.

Η εν λόγω κήρυξη ισχύει από την ημερομηνία έναρξης της εκδήλωσης των φαινομένων (22-12-2019) και για έξι (6) μήνες.