Χωρίς κατηγορία

Διαβάστε και ενημερωθείτε με τα πιο πρόσφατα νέα, αποφάσεις και δελτία τύπου του Δήμου Αρταίων.

Σε ισχύ τα νέα πρόστιμα του Κ.Ο.Κ. με έμφαση στις παραβάσεις κοινωνικής συμπεριφοράς

14 Μαΐου 2018

Σε ισχύ βρίσκονται τα νέα πρόστιμα του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, με τα οποία αυστηροποιούνται οι ποινές σε οτι αφορά τις παραβάσεις για αντικοινωνική συμπεριφορά. Ήδη η Δημοτική Αστυνομία Άρτας έχει ξεκινήσει τους ελέγχους με βάση τα νέα πρόστιμα.

Τα πρόστιμα θα ισχύουν τουλάχιστον έως και το Σεπτέμβριο, όταν και αναμένεται η έκδοση κανονιστικής διάταξης, ενώ έμφαση δίδεται στην αντιμετώπιση παραβάσεων που έχουν να κάνουν με κοινωνική συμπεριφορά, όπως στάθμευση σε θέση όπου βρίσκεται ράμπα διάβασης Ατόμων με Αναπηρίες (ΑμεΑ) ή σε χώρους στάθμευσης αποκλειστικά για συγκεκριμένο όχημα Ατόμων με Αναπηρίες (ΑμεΑ). Σε αυτή την περίπτωση το χρηματικό πρόστιμο έχει μηδενιστεί, αλλά έχουν αυξηθεί οι ημέρες αφαίρεσης των πινακίδων του οχήματος και του διπλώματος σε 60!

Ο Δήμος Αρταίων ζητά τη συνεργασία όλων των συμπολιτών για να τηρούνται τα όσα προβλέπονται από το Κώδικα Οδικής Συμπεριφοράς και να μην υπάρχουν φαινόμενα παραβάσεων που σε πολλές περιπτώσεις αποτελούν και αιτίες πρόκλησης ατυχημάτων.