Τελευταία Νέα

Διαβάστε και ενημερωθείτε με τα πιο πρόσφατα νέα, αποφάσεις και δελτία τύπου του Δήμου Αρταίων.

Ρυθμίστηκε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο η καταβολή των δεδουλευμένων παλαιών ετών των σχολικών καθαριστριών

21 Σεπτεμβρίου 2022

Δίκαιη η απαίτηση των καθαριστριών τονίζει η Δημοτική Αρχή.

«Παράσταση» διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας, οι σχολικές καθαρίστριες αορίστου χρόνου, διεκδικώντας την καταβολή των δεδουλευμένων τους παλαιών ετών.

Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Χρ. Σιαφάκας, στην τοποθέτησή του ανέφερε πως διάφορες δικαστικές αποφάσεις έχουν δημιουργήσει οικονομικές υποχρεώσεις στον Δήμο, όπως είναι λογικό. Άλλες είναι τελεσίδικες άλλες εκκρεμούν και άλλες βρίσκονται σε τελική φάση, αλλά δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μην εξοφληθούν. «Ως Δημοτική Αρχή προτείνουμε να εξοφλήσουμε όλες σε τρεις 6μηνες δόσεις με πρώτη δόση έως το τέλος του έτους, προκειμένου να διευκολυνθούν και οι δύο πλευρές», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Όπως έχει επισημάνει στο παρελθόν και ο ίδιος ο Δήμαρχος: «Υπάρχουν οφειλές που μας παιδεύουν από το 1998 ή το 2010, λόγω της νομοθεσίας και της αναγκαστικής διαδικασίας των Εφετείων και τα λοιπά, οφειλές που έρχονται από την εποχή των μνημονίων. Όμως έχουμε φροντίσει όλες οι οφειλές του Δήμου να εξοφληθούν έως το 2023, που λήγει η θητεία της παρούσας Δημοτικής αρχής».