Τελευταία Νέα

Διαβάστε και ενημερωθείτε με τα πιο πρόσφατα νέα, αποφάσεις και δελτία τύπου του Δήμου Αρταίων.

Ροζ Οκτώβρης – Ροζ Πόλη

25 Οκτωβρίου 2022

Δράσεις ευαισθητοποίησης, ενημέρωσης και πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού, από τον Δήμο Αρταίων.

Ροζ χρώμα στα δημοτικά καταστήματα.

Χρ. Τσιρογιάννης: «Αφιερώνουμε τις δράσεις μας στη μνήμη της Φώφης Γεννηματά και στη μνήμη της στηρίζουμε όλες τις γυναίκες που μάχονται με τον καρκίνο του μαστού».

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκαν οι ειδικές δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού που διοργάνωσε ο Δήμος Αρταίων με την συνδρομή του Ιατρικού Συλλόγου Άρτας, του Συλλόγου Καρκινοπαθών Εθελοντών και Φίλων Άρτας «Επιστήθιοι Φίλοι», του Συλλόγου αγκαλιά και των τμημάτων του 1ου Ε.Κ – ΕΠΑΛ Άρτας (Βρεφονηπιοκόμων – Κομμωτικής Τέχνης – Αισθητικής Τέχνης) στα δημοτικά κτίρια, στην πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως.

Η εκδήλωση συγκέντρωσε πλήθος μαθητών της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που όλοι μαζί, έστειλαν και έλαβαν αισιόδοξα μηνύματα για την μάχη κατά του καρκίνου του μαστού.

Οι δράσεις μεταξύ άλλων περιελάμβαναν Βιωματικές δράσεις από τα τμήματα του 1ου Ε.Κ – ΕΠΑΛ Άρτας (Βρεφονηπιοκόμων – Κομμωτικής Τέχνης – Αισθητικής Τέχνης). Ειδικότερα οι μαθήτριες του 1ου Ε.Κ – ΕΠΑΛ Άρτας έπλεξαν και χρωμάτιζαν τα μαλλιά και τα πρόσωπα παιδιών, αλλά και περαστικών, με το χαρακτηριστικό ροζ χρώμα κορδελάκι σύμβολο της ροζ εκστρατείας ενάντια στον καρκίνο του μαστού, ενώ οι μαιευτήρες- γυναικολόγοι Σπυριδούλα Χουλιάρα και Παναγιώτης  Γαλάνη πραγματοποίησαν σε μαθητές του Γυμνασίου ενημέρωση σχετικά με τη πρόληψη. Κοινός παρανομαστής η πρόληψη -η πρόληψη σώζει ζωές.

Τέλος, στο κέντρο της πόλης, τα δημοτικά καταστήματα σήμερα το βράδυ φωταγωγούνται ροζ. Η συμβολική φωταγώγηση αποτελεί, μια υπενθύμιση για τη σημασία της πρόληψης και ένα μήνυμα ελπίδας και δύναμης προς κάθε γυναίκα.